Zăpadă artificială din doar 2 ingrediente

Zăpadă artificială din doar 2 ingrediente

 

În urmă cu doi ani, a nins bine şi la noi şi nu e ceva comun în Irlanda. Şi câtă bucurie a adus zăpada când a venit.

Pentru copii, a contat prea puțin că s-au închis toate magazinele, băncile, că trenul nu funcționa sau că oamenii nu puteau merge la muncă (chiar dacă zăpada nu era foarte mare, însă irlandezii nu sunt atât de obişnuiți cu zăpada, maşinile lor nu sunt echipate şi vreo două zile totul s-a oprit).

Minunile astea de copii au fost în al nouălea cer. Am putut merge afară să facem un om de zăpadă, să facem îngeraşi în zăpadă şi am cântat, cu mai mult drag decât în zilele ploioase:

 

“Do You Want to Build a Snowman?
Come on, let’s go and play!
I never see you anymore…”

 

Anul acesta, din păcate, nu cred că o să ningă, iar fetele mă tot întrebau dacă vom avea zăpadă de Crăciun. Aşa că, ieri m-am gândit să le fac o surpriză. Când fetele mari erau la şcoală şi micuța dormea, m-am pus eu să fac zăpadă artificială (din doar 2 ingrediente!) şi le-am aşteptat cu tava de zăpadă.
 
 

 

 
Rețeta e foarte simplă: Ai nevoie de 3 căni de bicarbonat de sodiu şi o jumătate de cană de balsam de păr.
Recomand un balsam care nu are prea mult parfum. Zăpada noastră a mirosit puternic a parfum şi mie una nu mi-a plăcut, chiar dacă copiii nu au observat. Adaugi bicarbonatul în bol şi torni balsamul peste. Le amesteci bine cu mâna, iar dacă e prea moale, mai adaugi puțin bicarbonat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Leave a Reply