Vacanța noastră din Kerry și cum ne-am ales cu un tablou

Vacanța noastră din Kerry și cum ne-am ales cu un tablou

  

 
Am ajuns şi în Kerry! Încă de când m-am mutat în Irlanda, în urmă cu câțiva ani, am visat să vizitez “Ring of Kerry” şi am ajuns aici, în sfârşit. 
 
Am fost norocoși, că am prins vreme bună, cu foarte puțină ploaie. Ne-am plimbat de nu ne-am mai simțim picioarele, dar chiar a meritat. Am vizitat atâtea locuri frumoase…ajungeam într-un loc şi ziceam “ăsta e cel mai frumos dintre toate ce le-am vizitat!”, ca o oră mai târziu să ne schimbăm din nou părerea.
 
În una din zile, am ajuns într-un oraşel frumos, numit Waterville, şi ne-am oprit pentru o plimbare şi pentru a căuta o toaletă. Când ne întorceam spre maşină, ne-a atras atenția o mică galerie de artă, ce pe lângă tablouri superbe, mai avea şi mici suveniruri, pictate de un domn ce avea în jur de 70 de ani, ce era şi acum acolo, pictând la măsuța lui. Am intrat cu gândul să ne luăm un mic suvenir, şi am ieşit cu un tablou mare. Ne-am îndrăgostit…şi am zis că e cadoul perfect pentru noi, pentru că în 2 săptămâni vom sărbători 5 ani de căsătorie.
 
 
Am zis că tabloul ăsta, deşi peste bugetul nostru din vacanța asta, o să fie mai special decât o masă la restaurant sau alte cadouri, pentru îl vom avea toată viața, în casa noastră din România (când ne vom muta), să ne amintească de anii frumoşi din Irlanda.
 
Pictorul de care vă ziceam mai sus era tare amabil şi vorbăreț. Ne-a spus că s-a apucat de pictat abia după ce s-a pensionat, şi acum are o mulțime de tablouri şi mica lui galerie de artă…ce frumos! Ne-a mai povestit că în trecut a lucrat în Bucureşti, timp de câţiva ani, pe un post de consultant european, sau ceva de genul. Ne-a povestit de apartamentul lui de pe Unirii, ne-a spus că avem o țară frumoasă dar că politic, lucrurile nu stau prea bine în țara noastră. Nu l-am contrazis deloc, că aceeași părere o avem și noi.
 
Vlad, soțul meu, glumea şi zicea că a fost cea mai scumpă oprire la toaletă din viața lui, pentru că acesta a fost cam principalul motiv pentru care ne-am oprit în orăşelul ăsta…şi am plecat cu un tablou. 😂
 
 
 
În zilele ce urmează, am să fac și un articol mai detaliat despre itinerarul nostru din Kerry, cât ne-a costat totul și alte sfaturi practice, pentru cei ce mă citesc din Irlanda sau pentru cei ce plănuiesc o vizită pe viitor.


Leave a Reply