10 informații interesante despre Stelele de mare

10 informații interesante despre Stelele de mare

 

 

Stelele de mare sunt animale fascinante şi le putem găsi în toate oceanele lumii.

 

1. Cele mai multe au 5 brațe, dar sunt specii ce au 12, 24 sau chiar 50 de brațe.

 

2. Asemenea altor creaturi marine, stelele de mare au capacitatea de a-şi regenera brațele pierdute. Unele specii îşi pot chiar regenera întreg corpul, pornind de la un singur braț rămas.

 Dacă sunt atacate, unele specii pot să-şi desprindă unul din brațe, pentru a scăpa.

 

3. Au ochi la la sfârşitul fiecărui braț. Cu toate acestea, nu văd prea bine, nu văd în detalii, pot doar distinge lumina şi întunericul.

 

4. Atunci când ne gândim la stelele de mare, ni le imaginăm ca fiind animale mici, ce le putem cuprinde într-o palmă, însă sunt stele de mare ce pot atinge chiar 1 metru.

 

5. Potrivit National Geographic, sunt aproximativ 2000 de specii de stele de mare. Ele vin într-o mare varietate de culori, mărimi, număr de brațe sau cu diferite texturi.

 

6. Sunt animale carnivore, ce se hrănesc, cel mai adesea, cu stridii, moluşte sau melci.

 

7. Unele specii au un mod interesant de a-şi consuma prada. Încep prin a deschide carapacea prăzii, folosindu-se de mici ventuze, ce le au răspândite de-a lungul brațelor. După aceasta, îşi împing stomacul în afara corpului, prin gură, şi îl ataşează în interiorul scoicii deschise, pe pradă. Enzimele digestive încep să digere mâncarea şi la final stomacul este retras în corp.

Alteori, dacă prada e de dimensiuni mai mici, o mănâncă întreagă.

 

8. Ele se mişcă folosindu-se de picioarele tubulare mici(mici ventuze), ce le au ataşate de brațe.

 

9. Unele specii trăiesc până la 5 ani, pe când altele pot trăi chiar 30 de ani.

 

10. Adesea greşit catalogate ca fiind peşti, stelele de mare aparțin grupului de nevertebrate, adică animale ce nu au coloană vertebrală. Peştii sunt animale vertebrate, adică au coloană vertebrală.

 

Follow me

7 days ago

Diana Breb
《Joia Educațională》🌈 Cameleonii, faimoşi pentru abilitatea de a-şi schimba culoarea, sunt nişte reptile exotice foarte interesante. Cameleonii îşi schimbă culoarea din mai multe motive: pentru a comunica cu alți cameleoni, atunci când le e frică, când sunt nervoşi sau agitați, atunci când se simt amenințați; sau fie influențați de mediului înconjurător, ca reacție la lumină sau temperatură. 👁👁🤪 Un alt lucru interesant despre aceste reptile este faptul că au abilitatea de-a se uita în două direcții diferite, în acelaşi timp. Fiecare ochi se poate roti într-o direcție diferită.Pot privi cu cu ochiul drept înainte, la un gândac de exemplu, în timp ce cu ochiul stâng se pot uita în spate. 👅 Au o limbă lungă, rapidă şi lipicioasă, perfectă pentru a-şi prinde prada. Potrivit Britannica, atunci când vor să-şi prindă prada, ei îşi pot lansa limba la o distanță ce poate fi de până la două mai mare decât lungimea corpul lor. 🌴 Majoritatea cameleonilor trăiesc în copaci.🍴🍽🦟🦗🐞 În general, se hrănesc cu insecte, precum greieri, cosaşi, molii, diferiți gândaci etc. Potrivit Britannica, speciile mai mari de cameleoni se hrănesc şi cu păsări mici sau rozătoare. 🥚Cele mai multe specii de cameleoni se înmulțesc prin depunerea de ouă în pământ. Femela caută un loc potrivit şi retras, sapă o gaură în pământ şi îşi îngroapă ouăle. 🏝 Sunt aproximativ 200 de specii recunoscute de cameleoni. Potrivit Chameleon School, peste jumătate din speciile cunoscute de cameleoni trăiesc pe insula Madagascar, şi aproximativ 60 de specii se găsesc exclusiv pe fascinanta insulă Madagascar. 📏 Mărimea lor variază de la specie la specie, de la cameleoni ce sunt de mărimea unei semințe de floarea soarelui (Brookesia nana), la cameleoni de mărimea unei pisici (Parson's chameleon). ⚠️📸 Ataşez câteva poze interesante la comentarii.👉📌 Citeşte mai multe articole pe pagina mea: www.jurnaluluneidadace.ro (despre continetul Africa, despre pandemie, Asia, Australia, despre sistemul solar, planeta Pământ, despre elefanți, lei etc.) Vă aştept joia viitoare, cu un alt subiect educațional. #joiaeducationala #educatie #culturagenerala ... See MoreSee Less
View on Facebook

Surse

 



Leave a Reply