Informații despre Sistemul solar

Informații despre Sistemul solar

 

 

Sistemul solar este format din Soare şi toate corpurile cereşti ce se învârt în jurul lui. De la cele 8 planete, la o mulțime de alte obiecte mai mici, ca planete pitice, asteroizi, luni, comete şi meteoroizi. 

 

Soarele este, de departe, cel mai mare obiect din sistemul nostru solar. Acesta conține 99.8% din masa sistemului solar. Comparativ cu planetele şi celelalte corpuri din sistemul solar, acesta este GIGANTIC.

Soarele este o stea, singura din sistemul solar. 

 ☆Stelele sunt bile masive formate din gaze fierbinți, ce dau căldură şi lumină.

 

 

Pornind de la Soare, putem grupa planetele astfel:

 

    》Planetele interioare, care sunt cele mai apropiate de Soare şi relativ mici ca dimensiuni. Ele sunt numite şi planete terestre, au suprafața solidă şi sunt compuse, în principal, din roci şi metale.

     •Mercur
     •Venus
     •Pământ
     •Marte

 

  》Planetele exterioare sunt la mai mare distanță față de Soare şi sunt mult mai mari decât cele interioare.

    •Jupiter
    •Saturn (ambele sunt gigante de gaz)

    •Uranus
    •Neptun(ambele sunt gigante de gheață)

 

 

Încă câteva informații interesante despre sistemul nostru solar

 

  ▪︎ Sistemul nostru solar face parte din galaxia numită Calea Lactee(Milky Way). Sistemul solar este o mică parte din galaxia Calea Lactee. De asemenea, în Univers, sunt milioane şi milioane de galaxii. 

 

  ▪︎ Până în 2006, Pluto era considerată cea mai îndepărtată planetă de la Soare. Acum, Pluto, împreună cu încă câteva planete, aparține grupului de planete numite plante pitice.

 

  ▪︎ Pământul are o Lună(satelit natural), în timp ce Jupiter are 79 de Luni.

 

  ▪︎ O mare parte dintre asteroizi sunt situați între Marte şi Jupiter, într-o zonă numită Centura de asteroizi.

 

  • Asteroizii sunt bucăți mari de roci sau roci şi metale ce orbitează Soarele.

 

  • Meteoroizii sunt bucăți mult mai mici de roci sau roci şi metale.

 

  ▪︎ Jupiter este cea mai mare planetă din sistemul solar. Următoarea ca mărime este Saturn, faimoasă pentru sistemul de inele ce o înconjoară.

 

  ▪︎ Pământul se deplasează în jurul Soarelui în 365 de zile, un an.

 

 

Follow me

7 days ago

Diana Breb
《Joia Educațională》🌈 Cameleonii, faimoşi pentru abilitatea de a-şi schimba culoarea, sunt nişte reptile exotice foarte interesante. Cameleonii îşi schimbă culoarea din mai multe motive: pentru a comunica cu alți cameleoni, atunci când le e frică, când sunt nervoşi sau agitați, atunci când se simt amenințați; sau fie influențați de mediului înconjurător, ca reacție la lumină sau temperatură. 👁👁🤪 Un alt lucru interesant despre aceste reptile este faptul că au abilitatea de-a se uita în două direcții diferite, în acelaşi timp. Fiecare ochi se poate roti într-o direcție diferită.Pot privi cu cu ochiul drept înainte, la un gândac de exemplu, în timp ce cu ochiul stâng se pot uita în spate. 👅 Au o limbă lungă, rapidă şi lipicioasă, perfectă pentru a-şi prinde prada. Potrivit Britannica, atunci când vor să-şi prindă prada, ei îşi pot lansa limba la o distanță ce poate fi de până la două mai mare decât lungimea corpul lor. 🌴 Majoritatea cameleonilor trăiesc în copaci.🍴🍽🦟🦗🐞 În general, se hrănesc cu insecte, precum greieri, cosaşi, molii, diferiți gândaci etc. Potrivit Britannica, speciile mai mari de cameleoni se hrănesc şi cu păsări mici sau rozătoare. 🥚Cele mai multe specii de cameleoni se înmulțesc prin depunerea de ouă în pământ. Femela caută un loc potrivit şi retras, sapă o gaură în pământ şi îşi îngroapă ouăle. 🏝 Sunt aproximativ 200 de specii recunoscute de cameleoni. Potrivit Chameleon School, peste jumătate din speciile cunoscute de cameleoni trăiesc pe insula Madagascar, şi aproximativ 60 de specii se găsesc exclusiv pe fascinanta insulă Madagascar. 📏 Mărimea lor variază de la specie la specie, de la cameleoni ce sunt de mărimea unei semințe de floarea soarelui (Brookesia nana), la cameleoni de mărimea unei pisici (Parson's chameleon). ⚠️📸 Ataşez câteva poze interesante la comentarii.👉📌 Citeşte mai multe articole pe pagina mea: www.jurnaluluneidadace.ro (despre continetul Africa, despre pandemie, Asia, Australia, despre sistemul solar, planeta Pământ, despre elefanți, lei etc.) Vă aştept joia viitoare, cu un alt subiect educațional. #joiaeducationala #educatie #culturagenerala ... See MoreSee Less
View on Facebook

 



7 thoughts on “Informații despre Sistemul solar”

Leave a Reply