Scutul lui Captain America, din carton

Scutul lui Captain America, din carton

Copiii iubesc să se costumeze! Îşi fac diferite scenarii, în care îşi imaginează că sunt doctori, super eroi, polițişti, prințese, pirați sau monştri. Scenariile sunt nelimitate, totul ține de limitele imaginației lor şi cât de departe vor să meargă. Astfel de jocuri le dezvoltă o mulțime de abilități, îi fac mai empatici, tocmai pentru că se imaginează în pielea altei persoane, şi le dezvoltă încrederea în sine.

 

Nici nu ai nevoie neaparat de costume, ca să joci diferite roluri. Cu mult înainte să înceapă moda cu costumele pentru copii, toți am crescut jucându-ne de-a doctorii, fără a avea vreun set special. Făceam concerte cu tuburile de spray şi purtam pantofii părinților, imaginându-ne oameni mari. După ce am mai crescut puțin, a început moda cu dinții ăia din plastic, de vampir.    Părinții mei nu aveau nici măcar aşa ceva, poate doar ceva păpuşi făcute din porumb (aşa îmi povestea mama)

 

Fetele au o cutie cu costume şi nu trece o zi fără să se costumeze, cu cel puțin unul din costume. Zilele trecute, se jucau de-a super eroii şi foloseau o pernă pe post de scut. Atunci mi-a venit ideea să fac, împreună cu ele, scutul lui Captain America.

Am decupat forma scutului dintr-o cutie mai veche. Le-am lăsat pe fete să o picteze, să coloreze steluțele şi apoi le-am lipit şi am prins mânerul. Foaia ce am folosit-o pentru mâner e mai groasă şi am împăturit-o de câteva ori, să fie cât mai rezistentă. Am lipit-o prima dată, după care am prins-o şi cu bandă adezivă, ca să țină mai bine.

M-am inspirat de aici: https://howdoesshe.com/24Leave a Reply