Pentru mama

Pentru mama

Mami, poate nu ți-o zic suficient, dar eşti cea mai importantă persoană din viața mea! Eşti cel mai bun om pe care l-am întâlnit şi, chiar dacă mă consider norocoasă pentru o mulțime de lucruri din viața mea, tu eşti, de departe, biletul meu loto câştigător.

Părinții spun mereu să aştepți până vei avea copiii tăi, pentru a înțelege intensitatea iubirii față de cineva. Şi cred că iubirea mamei pentru copilul ei e specială, dar la fel sunt şi sentimentele mele pentru tine.
Nu am cum să iubesc pe nimeni, niciodată, la fel cum te iubesc pe tine! Nu ai idee cât de importantă şi prețioasă eşti pentru mine. Nu există loc mai cald şi mai primitor decât brațele tale şi nu există o altă persoană pe care să o privesc cu mai multă admirație.

Mi-aş dori ca întreaga lume să te cunoască, aşa cum te cunosc eu. Cred că toți ar avea nevoie de un om ca tine în viața lor. Sunt sigură că cei ce te cunosc deja sunt de acord cu mine.

Noi două am dezvoltat o relație foarte specială, în ultimii 2-3 ani. Dincolo de relația mamă-fiică, am înţeles că nimeni nu o să-mi fie prieten mai bun decât îmi eşti tu şi am început să-ți povestesc tot ce în trecut aveam poate rețineri să îți povestesc. Acum îți povestesc totul, iar tu mi-ai povestit o mulțime de lucruri despre tine, ce nu le ştiam înainte. Asta, cred eu, ne-a apropiat şi mai tare.

 

Dacă ar trebui să te descriu cuiva, aş începe prin a le zice că eşti absolut superbă, că eşti plină de empatie, cel mai bun şi puternic om pe care l-am întâlnit. Eşti unul din oamenii aceia pe care îi întâlneşti pentru prima dată şi nu ai nevoie de mai mult de un minut, de două cuvinte sau un zâmbet, pentru a-ți da seama că sunt buni. Şi dacă n-ai avea nimic, tot ai căuta o modalitate pentru a-i ajuta pe cei din jurul tău. Invidia, critica şi alte obiceiuri urâte au eşuat să te atragă, pentru că tu eşti cel mai mărinimos şi înțelegător om.

  Îmi doresc ca tu să fii fericită, mai mult decât îmi doresc mie fericire. Nu ai avut o viață deloc uşoară, deloc! Şi totuşi, ai ajuns minunea de om care eşti astăzi. Ai tras pentru fiecare lucru din viața ta, de cele mai multe ori fără niciun sprijin, dar sper că acum, la 50+, să fie cea mai frumoasă perioadă din viața ta. Vreau să călătoreşti(nu anul ăsta ), să te îndrăgosteşti, să faci tot ce ți-ai dorit tu şi să ai tot ce ai visat. Nu cunosc un om să merite mai mult. Şi te asigur că, indiferent de deciziile tale în viața asta, eu am să-ți fiu mereu alături! Mereu, mami!

Îți mulțumesc pentru toate lecțiile ce le-am învățat de la tine. Pentru că m-ai învățat să iubesc toate ființele şi să am respect pentru tot ce mă înconjoară. Îți mulțumesc pentru toate momentele când ai fost lângă mine şi pentru sutele de sacrificii ce le-ai făcut, de dragul meu şi al fetelor…acum şi de dragul nepoților. Pentru că, atât de tare m-ai iubit, încât mi-e întipărit în minte că iubirea ta e necondiționată…şi nu cunosc un sentiment mai frumos decât ăsta! Sunt omul care sunt astăzi doar datorită ție şi sunt foarte mândră să te am pe tine ca mamă.

Te iubesc enorm, mami! La mulți ani! Îmi pare rău că nu te putem sărbători împreună.

 

Închei cu un citat ce, cred eu, exprimă puțin legătura noastră:
“Mothers and their children are in a category all their own. There’s no bond so strong in the entire world. No love so instantaneous and forgiving.” —Gail Tsukiyama


Leave a Reply