Măşti din farfurie de hârtie

Măşti din farfurie de hârtie

Cu siguranță, toți cei ce au grijă de copii, fie că sunt ai lor sau îi au în grijă câteva ore din zi, ştiu câtă competiție e pe jucării. O jucărie poate sta toată ziua într-un colț al camerei, uitată de toți, prăfuită, însă dacă unul dintre copii se decide să se joace cu ea, imediat apare celălalt, ca prin magie, că şi el vrea jucăria. “E jucăria mea! O vreau şi eu. De ce doar tu te poți juca cu ea? Rândul meu când e?”. Vă sună cunoscut? Fetița cea mare a găsit o mască, ce nu o văzusem de luni bune, în unul din sertarele de jucării, şi timp de mai bine de jumătate de oră s-au tot certat pe ea. Atunci le-am spus că dacă reuşesc să se împartă azi pe ea, mâine vom putea face mai multe măşti.
După ce am făcut măştile şi fetele se lăudau cu munca lor, cea mijlocie a zis despre masca ei verde cu buline roşii “Uite ce frumos e dinozaurul meu!”, la care fetița mare îi răspunde “Arată mai degrabă ca un dinozaur cu varicelă!”. De unde le mai scot, nu ştiu.

 

Ai nevoie de farfurie de hârtie, culori de pictat, foarfecă şi ceva băț(eu am folosit creioane de colorat, pe care le-am prins cu bandă adezivă de spatele măştii). Tăiați farfuria de hârtie în două, astfel puteți face două măşti. Faceți cerculețe, unde vor veni găurile pentru ochi, şi tăiați în jurul lor. Apoi gata, puteți începe să pictați şi decorați masca. După ce farfuria e uscată (fetele nu au avut răbdare), prindeți bățul de spatele măştii.

Noi de aici ne-am inspirat: https://pin.it/w2ij4nt2txbeieLeave a Reply