Chiar dacă, pentru noi, Soarele pare mai mare decât toate stelele ce le vedem noaptea pe cer, este, de fapt, o stea de dimensiuni medii. Doar că, fiind mult mai aproape de noi decât orice altă stea, o vedem mai mare.
Pe una din paginile unde am citit despre Soare (nu-mi amintesc sursa, din păcate), era dat un exemplu, care poate să-i ajute pe copii să înțeleagă mai bine. Imaginează-ți două maşini cu farurile pornite, noaptea. Una dintre ele e aproape de tine, pe când cealaltă e mult mai departe. Care faruri vor părea mai luminoase şi mai mari? Asta explică de ce vedem noi Soarele atât de mare şi de luminos.
Soarele ne dă energie, lumină şi căldură. Fără Soare, viața pe Pământ nu ar fi posibilă. Ar fi atât de frig încât, în timp, nici o vietate nu ar supraviețui, oceanele ar îngheța…întreaga planetă ar îngheța.
Încă câteva informații despre Soare
Soarele este, de departe, cel mai mare obiect din sistemul nostru solar. Acesta conține 99.8% din masa sistemului solar. Comparativ cu planetele şi celelalte corpuri din sistemul solar, acesta este GIGANTIC.
Temperatura medie pe suprafața Soarelui este de aproximativ 5700 grade C. (în centrul Soarelui temperatura este mult, mult mai crescută de atât!).
Soarele este compus numai din gaz (mare parte hidrogen (71%), heliu (27%), alte 2%)
Pământul se învârte în jurul Soarelui în 365 de zile, un an.
În comparație cu planeta noastră, Soarele e gigantic. Ai avea nevoie de aproximativ 1.3 milione de planete Pământ pentru a umple volumul Soarelui, potrivit Space.com
Lumina de la Soare calătoreşte aproximativ 8 minute, până să ajungă pe Pământ.
Soarele are o vârstă de aproximativ 4.5 miliarde de ani.
《Joia Educațională》🌈 Cameleonii, faimoşi pentru abilitatea de a-şi schimba culoarea, sunt nişte reptile exotice foarte interesante. Cameleonii îşi schimbă culoarea din mai multe motive: pentru a comunica cu alți cameleoni, atunci când le e frică, când sunt nervoşi sau agitați, atunci când se simt amenințați; sau fie influențați de mediului înconjurător, ca reacție la lumină sau temperatură. 👁👁🤪 Un alt lucru interesant despre aceste reptile este faptul că au abilitatea de-a se uita în două direcții diferite, în acelaşi timp. Fiecare ochi se poate roti într-o direcție diferită.Pot privi cu cu ochiul drept înainte, la un gândac de exemplu, în timp ce cu ochiul stâng se pot uita în spate. 👅 Au o limbă lungă, rapidă şi lipicioasă, perfectă pentru a-şi prinde prada. Potrivit Britannica, atunci când vor să-şi prindă prada, ei îşi pot lansa limba la o distanță ce poate fi de până la două mai mare decât lungimea corpul lor. 🌴 Majoritatea cameleonilor trăiesc în copaci.🍴🍽🦟🦗🐞 În general, se hrănesc cu insecte, precum greieri, cosaşi, molii, diferiți gândaci etc. Potrivit Britannica, speciile mai mari de cameleoni se hrănesc şi cu păsări mici sau rozătoare. 🥚Cele mai multe specii de cameleoni se înmulțesc prin depunerea de ouă în pământ. Femela caută un loc potrivit şi retras, sapă o gaură în pământ şi îşi îngroapă ouăle. 🏝 Sunt aproximativ 200 de specii recunoscute de cameleoni. Potrivit Chameleon School, peste jumătate din speciile cunoscute de cameleoni trăiesc pe insula Madagascar, şi aproximativ 60 de specii se găsesc exclusiv pe fascinanta insulă Madagascar. 📏 Mărimea lor variază de la specie la specie, de la cameleoni ce sunt de mărimea unei semințe de floarea soarelui (Brookesia nana), la cameleoni de mărimea unei pisici (Parson's chameleon). ⚠️📸 Ataşez câteva poze interesante la comentarii.👉📌 Citeşte mai multe articole pe pagina mea: www.jurnaluluneidadace.ro (despre continetul Africa, despre pandemie, Asia, Australia, despre sistemul solar, planeta Pământ, despre elefanți, lei etc.) Vă aştept joia viitoare, cu un alt subiect educațional. #joiaeducationala#educatie#culturagenerala... See MoreSee Less
1 thought on “Informații educaționale despre Soare”