Informații educaționale despre România

Informații educaționale despre România

 

Pentru că în doar câteva zile vom sărbători Ziua Națională a României, m-am gândit ca astăzi, la Joia Educațională, să scriu, pe scurt, despre țara noastră frumoasă.

 

🌍 România se află pe continentul numit Europa.  Unul din cele 7 continente

 

🇷🇴 Câți oameni trăiesc în România

Populația rezidentă a României este de 19.4 milioane, potrivit Institutului Național de Statistică. 

 

🇷🇴 Capitala țării

Capitala şi cel mai mare oraş din România este Bucureşti.

Cu peste 2.1 milioane de locuitori, Bucureştiul este, de departe, cel mai populat oraş din România. 

 

🇷🇴 Vecinii noştri

Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia sunt cele 5 țări ce înconjoară România, împreună cu Marea Neagră. 

 

🇷🇴 Câte județe avem

Țara noastră este împărțită în 41 de județe + municipiul Bucureşti. 

 

🇷🇴 Steagul României

Steagul țării noastre este format din 3 culori. Pornind de la lance, avem albastru, galben şi roşu. 

 

🇷🇴 Ce sărbătorim la 1 Decembrie?

În urmă cu 100 şi ceva de ani, harta țării noastre arăta diferit decât cum o ştim noi astăzi.

La 1 Decembrie 1918 s-a votat, la Alba Iulia, unirea Transilvaniei cu România, asta după ce anterior, în martie/aprilie 1918 a avut loc unirea cu Basarabia şi în noiembrie 1918 unirea cu provincia Bucovina.

Unirea cu Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş a fost astfel actul final al acestei uniri mult visate. Visul era o Românie Mare, care să unească toți românii din aceste provincii într-o singură țară.

Peste 100.000 de oameni s-au adunat atunci la Alba Iulia, pentru a susține şi vota Marea Unire. 

 

⛰ Cel mai înalt vârf muntos

Vârful Moldoveanu din Munții Făgăraşului este cel mai înalt din România şi măsoară 2.544 de metri. 

 

🇷🇴 Delta Dunării

Unul dintre cele mai minunate locuri din România, un adevărat paradis, cu peisaje unice şi mii de specii minunate de plante şi animale.

Delta Dunării găzduieşte anual câteva milioane de păsări.

Copiez aici o bucată dintr-un articol de pe site-ul Asociatiei Salvați Flora şi Fauna Deltei Dunării:

“Este ecosistemul cu cele mai multe specii de păsări din Europa, pe timpul verii întâlnindu-se aici peste 320 de specii, dintre care 166 cuibăresc în deltă, iar 159 sunt migratoare. Pe timp de iarnă, peste 1 milion de gâște sălbatice, lebede, lișițe și rațe poposesc între stufuri. Delta Dunării găzduieste peste 1.830 de specii de copaci și plante și peste 2.440 de specii de insecte.”

 

🇷🇴 Cât de mare e România

Ca suprafață, România este pe locul 83 în lume şi pe locul 12 în Europa, potrivit World Meter.

 

 🇷🇴 Ar mai fi fost multe de adăugat în articolul despre țara noastră, dar m-am gândit să-l fac cât mai simplu. Textele mele nu sunt adresate numai copiilor, și noi adulții mai învățăm din ele, dar încerc să fac textele educaționale cât mai accesibile copiilor, chiar dacă de multe ori îmi ies mai greoaie. Dacă aveți copii, vă recomand să îi învățați în funcție de vârsta sau interesul lor pentru subiect. Poate le e suficient să ştie doar 2-3 informații principale, sau poate sunt mai mari sau mai curioşi şi vor dori mai multe informații decât am scris eu. Fiecare copil are ritmul lui şi voi vă cunoaşteți cel mai bine copilaşii, nepoții sau elevii.

 

Follow me

1 day ago

Diana Breb
~ Joia Educațională ~Pentru că mâine sărbătorim Ziua Națională a României, m-am gândit să scriu, pe scurt, despre țara noastră frumoasă.🌍 România se află pe continentul numit Europa. Unul din cele 7 continente. • 🇷🇴 Câți oameni trăiesc în România Populația rezidentă a României este de 19.4 milioane, potrivit Institutului Național de Statistică. • 🇷🇴 Capitala țării Capitala şi cel mai mare oraş din România este Bucureşti. Cu peste 2.1 milioane de locuitori, Bucureştiul este, de departe, cel mai populat oraş din România. • 🇷🇴 Vecinii noştri Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia sunt cele 5 țări ce înconjoară România, împreună cu Marea Neagră. • 🇷🇴 Câte județe avem Țara noastră este împărțită în 41 de județe + municipiul Bucureşti. • 🇷🇴 Steagul României Steagul țării noastre este format din 3 culori. Pornind de la lance, avem albastru, galben şi roşu. • 🇷🇴 Ce sărbătorim la 1 Decembrie? În urmă cu 100 şi ceva de ani, harta țării noastre arăta diferit decât cum o ştim noi astăzi. La 1 Decembrie 1918 s-a votat, la Alba Iulia, unirea Transilvaniei cu România, asta după ce anterior, în martie/aprilie 1918 a avut loc unirea cu Basarabia şi în noiembrie 1918 unirea cu provincia Bucovina. Unirea cu Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş a fost astfel actul final al acestei uniri mult visate. Visul era o Românie Mare, care să unească toți românii din aceste provincii într-o singură țară. Peste 100.000 de oameni s-au adunat atunci la Alba Iulia, pentru a susține şi vota Marea Unire. • ⛰ Cel mai înalt vârf muntos Vârful Moldoveanu din Munții Făgăraşului este cel mai înalt din România şi măsoară 2.544 de metri. • 🇷🇴 Delta Dunării Unul dintre cele mai minunate locuri din România, un adevărat paradis, cu peisaje unice şi mii de specii minunate de plante şi animale. Delta Dunării găzduieşte anual câteva milioane de păsări. Copiez aici o bucată dintr-un articol de pe site-ul Asociatiei Salvați Flora şi Fauna Deltei Dunării: "Este ecosistemul cu cele mai multe specii de păsări din Europa, pe timpul verii întâlnindu-se aici peste 320 de specii, dintre care 166 cuibăresc în deltă, iar 159 sunt migratoare. Pe timp de iarnă, peste 1 milion de gâște sălbatice, lebede, lișițe și rațe poposesc între stufuri. Delta Dunării găzduieste peste 1.830 de specii de copaci și plante și peste 2.440 de specii de insecte." • 🇷🇴 Cât de mare e România Ca suprafață, România este pe locul 64 în lume şi pe locul 12 în Europa, potrivit Worldometers.Citeşte mai multe articole educaționale pe pagina mea: www.jurnaluluneidadace.ro (despre sistemul solar, planeta Pământ, despre elefanți, lei etc.) Surse: 1.https://insse.ro/cms/ro/content/rom%C3%A2nia-%C3%AEn-cifre-breviar-statistic-32.https://www.worldometers.info/geography/largest-countries-in-the-world/3.http://sosdelta.ro/de-ce-este-delta-dunarii-un-loc-unic/ Vă aştept joia viitoare, cu un alt subiect educațional. #joiaeducationala #educatie #1decembrie #despreromania #mareaunire #culturagenerala ... See MoreSee Less
View on Facebook

 

Surse

1.https://insse.ro/cms/ro/content

2.https://www.worldometers.info

3. https://www.agerpres.ro/

4.http://sosdelta.ro/de-ce

Featured image: Image by Kjrstie from Pixabay 

 

 3 thoughts on “Informații educaționale despre România”

Leave a Reply