Informații despre zebre

Informații despre zebre

 

 

Zebrele sunt animale care trăiesc în diferite regiuni din Africa şi sunt inconfundabile, datorită dungilor albe şi negre ce le acoperă corpul.

 

Ce mănâncă 🌿🍀🍃

Zebrele sunt animale erbivore şi îşi petrec o mare parte din zi mâncând iarbă. Uneori consumă şi diferite crenguțe şi frunze.

💦 În perioade de secetă, grupurile de zebre călătoresc pe distanțe mari, spre zone mai bogate în hrană şi apă.

 

Cât trăiesc

Pot trăi până la vârsta de 25 de ani, potrivit National Geographic.

 

Puii de zebră 🦓

Când se nasc, puii de zebră cântăresc între 25 şi 40 de kg şi pot alerga la o oră după naştere, potrivit San Diego Zoo.

🍼În primul an din viață, puiul este alăptat, chiar dacă începe să consume iarbă încă din primele săptămâni de viață.

 

Trăiesc în grupuri

Zebrele sunt animale sociale şi trăiesc în familii/grupuri. Cel mai adesea, acestea sunt formate dintr-un mascul, mai multe femele şi puii lor. În timpul migrațiilor, aceste grupuri mici se combină cu alte grupuri şi formează turme de sute sau chiar mii de indivizi.

De multe ori, atunci când unul din membrii grupului este atacat, ceilalți membrii îl înconjoară, încercând să alunge atacatorul, potrivit National Geographic.

Pe timpul nopții, cel puțin un membru al familiei rămâne treaz şi patrulează zona, pentru a-i putea alerta pe ceilalți în caz de pericol.

 

Mărime

În funcție de specie, zebrele pot cântări între 200 de kg şi 450 kg, zebrele Gravy fiind cele mai mari.

 

Specii

Sunt recunoscute 3 specii de zebre:

– Zebra de stepă (cea mai răspândită)
– Zebra de munte
– Zebra Grevy

 

Încă câteva informații despre zebre

 

🦓 Fiecare zebră din lume are un model unic de dungi, un design diferit de celelalte zebre. Nu vom găsi două zebre identice, chiar dacă modelul lor de dungi seamănă foarte bine.

🦓 Potrivit National Geographic, zebrele pot atinge viteze de până la 65 km/h atunci când aleargă.

🦓 Comunică prin diferite sunete, expresii faciale şi se pot recunoaşte între ele după modelul unic de dungi.

🦓 Le găsim în țări precum Kenya, Etiopia, Africa de Sud, Namibia, Tanzania, Botswana, Uganda, Zimbabwe, Zambia, Angola.

🦓🐴 Fac parte din aceeaşi familie cu caii (Equidae).

🦓 Zebrele nu sunt atât de inofensive şi vulnerabile pe cât par. Atunci când sunt atacate sau deranjate, ele muşcă şi lovesc puternic cu picioarele şi îşi pot răni grav atacatorul. Sunt comune şi luptele între masculi.

 

Follow me

7 days ago

Diana Breb
《Joia Educațională》🌈 Cameleonii, faimoşi pentru abilitatea de a-şi schimba culoarea, sunt nişte reptile exotice foarte interesante. Cameleonii îşi schimbă culoarea din mai multe motive: pentru a comunica cu alți cameleoni, atunci când le e frică, când sunt nervoşi sau agitați, atunci când se simt amenințați; sau fie influențați de mediului înconjurător, ca reacție la lumină sau temperatură. 👁👁🤪 Un alt lucru interesant despre aceste reptile este faptul că au abilitatea de-a se uita în două direcții diferite, în acelaşi timp. Fiecare ochi se poate roti într-o direcție diferită.Pot privi cu cu ochiul drept înainte, la un gândac de exemplu, în timp ce cu ochiul stâng se pot uita în spate. 👅 Au o limbă lungă, rapidă şi lipicioasă, perfectă pentru a-şi prinde prada. Potrivit Britannica, atunci când vor să-şi prindă prada, ei îşi pot lansa limba la o distanță ce poate fi de până la două mai mare decât lungimea corpul lor. 🌴 Majoritatea cameleonilor trăiesc în copaci.🍴🍽🦟🦗🐞 În general, se hrănesc cu insecte, precum greieri, cosaşi, molii, diferiți gândaci etc. Potrivit Britannica, speciile mai mari de cameleoni se hrănesc şi cu păsări mici sau rozătoare. 🥚Cele mai multe specii de cameleoni se înmulțesc prin depunerea de ouă în pământ. Femela caută un loc potrivit şi retras, sapă o gaură în pământ şi îşi îngroapă ouăle. 🏝 Sunt aproximativ 200 de specii recunoscute de cameleoni. Potrivit Chameleon School, peste jumătate din speciile cunoscute de cameleoni trăiesc pe insula Madagascar, şi aproximativ 60 de specii se găsesc exclusiv pe fascinanta insulă Madagascar. 📏 Mărimea lor variază de la specie la specie, de la cameleoni ce sunt de mărimea unei semințe de floarea soarelui (Brookesia nana), la cameleoni de mărimea unei pisici (Parson's chameleon). ⚠️📸 Ataşez câteva poze interesante la comentarii.👉📌 Citeşte mai multe articole pe pagina mea: www.jurnaluluneidadace.ro (despre continetul Africa, despre pandemie, Asia, Australia, despre sistemul solar, planeta Pământ, despre elefanți, lei etc.) Vă aştept joia viitoare, cu un alt subiect educațional. #joiaeducationala #educatie #culturagenerala ... See MoreSee Less
View on Facebook

 

 

Surse
1.https://api.nationalgeographic.com
2.https://animals.sandiegozoo.org
3.https://www.discoverwildlife.com
4.https://api.nationalgeographic.com

Featured image: Photo by Jeff Lemond on Unsplash

 



Leave a Reply