Curiozități despre STRUȚI. Cele mai mari păsări din lume.

Curiozități despre STRUȚI. Cele mai mari păsări din lume.

 

Struțul este o pasăre originară din Africa, uşor de recunoscut, datorită mărimii sale şi aspectului unic, dat de gâtul şi de picioarele sale lungi. Este cea mai mare pasăre din lume.

Nu are abilitatea de a zbura, însă este un alergător foarte rapid. Pot alerga cu viteze de până la 70 de km/h, potrivit National Geographic. 🚗 Ar depăşi viteza cu care ai voie să conduci în localități. 😁

 

Cu ce se hrănesc

Struții sunt animale omnivore, şi se hrănesc cu diferite plante, arbuşti şi semințe. Uneori mănâncă şi insecte sau şopârle mici.

Pot rezista perioade lungi fără apă.

 

Cât trăiesc

Potrivit African Wildlife, struții pot atinge vârsta de 40 de ani, în sălbăticie, iar în captivitate pot trăi până la vârsta de 50 de ani.

 

Trăiesc în grupuri

În general, trăiesc în grupuri formate din circa 10 membri, însă au fost zărite şi grupuri mai mari, de 50 sau mai mulți indivizi. Aceste grupuri au un mascul alfa/dominant şi o femelă dominantă.

 

Mărime

Au o înălțime cuprinsă între 2.1 metri şi 2.7 metri şi cântăresc între 100 şi 158 de kg, potrivit National Geographic. Femelele sunt ceva mai mici.

 

Cum se protejează

Dacă sunt atacați sau dacă se simt în pericol, struții aleargă, şi nu multe animale pot ține pasul cu ei. De asemenea, picioarele lor puternice sunt o armă serioasă împotriva prădătorilor. Cu o lovitură puternică, aceştia pot ucide chiar şi un leu, potrivit National Geographic.

 

Cele mai mari ouă din lume 🥚

Ouăle de struț sunt cele mai mari ouă din lume. Potrivit Britannica, acestea cântăresc aproximativ 1.3 kg.
Femelele grupului îşi depun ouăle într-un cuib săpat de mascul. Femela dominantă, împreună cu masculul alfa, sunt cei ce păzesc şi clocesc ouăle, până când puii sunt gata să iasă în lume.
Atât masculul cât şi femelele sunt implicați în creşterea şi protejarea puilor.

 

Pe scurt despre păsări

Avem mii de specii de păsări şi toate arată diferit una de cealaltă, însă toate păsările au câteva caracteristici comune. 🦃🐓🦅🐧🐦🦉🦢🦆🦜🦚🕊

 

Toate au:

•pene
•aripi
•cioc
•toate depun ouă

 

Principală caracteristică a păsărilor sunt penele. Nici o altă vietate nu are pene! Putem decide dacă un animal este pasăre prin a observa dacă are sau nu are pene.

Câteva din păsările cele mai cunoscute: rândunica, pinguinul, ciocârlia, găina, barză, porumbel, uliu, corb, fazan, gâscă, vultur, lebădă, mierlă, pelican, pescăruş, rață, şoim.

 

Surse

1.https://api.nationalgeographic.com

2. https://www.britannica.com/animal

3. https://www.awf.org/wildlife

4.http://bioweb.uwlax.edu/bio203

 Featured image: Photo by Catherine Merlin on Unsplash

 

Vă aştept joia viitoare, cu un nou subiect educațional. ♥1 thought on “Curiozități despre STRUȚI. Cele mai mari păsări din lume.”

Leave a Reply