Despre seara de Halloween și despre ”trick or treat”

Despre seara de Halloween și despre ”trick or treat”
 
 
Aici, în Irlanda, Halloween-ul e o seară foarte specială pentru copii şi mulți se pregătesc încă de la începutul lunii octombrie.
 
Încep prin a-şi decora casa, apoi îşi aleg, super entuziasmați, costumele pentru seara asta magică.
Echipați, pictaţi şi cu punguțele pregătite, ies, împreună cu părinții/bunicii, la o plimbare prin cartier, pentru a-şi arăta costumele şi pentru a primi dulciuri. Merg de la o casă la alta, bat la uşă şi spun “Trick or Treat”, aşteptând nerăbdători să primească dulciurile.
 
E o seară aşa frumoasă, chiar şi pentru adulți! Pe strada mea, în seara de Halloween, răsună minunat glasurile şi râsetele copiilor, ce trec fericiți de la o casă la alta. Bat la uşa ta doar dacă ai ceva decorațiune pe uşă/geam, altfel se subînțelege că nu sărbătoreşti.
 
Eu stau într-o casă cu 6 apartamente, şi apartamentul meu e la etaj. Toți vecinii mei sunt tineri, nu au copii, deci nu prea îi interesează asta cu “Trick or treat”. Eu, lucrând cu copii, ştiu bine cât sunt de încântați şi câtă fericire e pentru ei să meargă din uşă în uşă după dulciuri, şi să primească laude pentru costumele lor. Aşa că, n-am cum să trec nepăsătoare peste seara asta. Cum ziceam mai sus, eu stau la etaj, aşa că la fiecare Halloween, îmi las uşa deschisă la apartament, şi de câte ori bate cineva la uşă, alerg repede pe scări, cu bolul de dulciuri după mine. Bine că avem numai un etaj. 🤣 Cam două ore durează toată nebunia, între 18.00 şi 20.00 seara.
 
 
Anul acesta nu cred că o să fie chiar la fel. Nu e chiar indicat acum să mergi din casă în casă, dar am înțeles că mulți oameni vor lăsa bolurile cu dulciuri în fața porții, pentru copilaşi. ❤
 
Acesta ar trebui să fie ultimul nostru an în Irlanda. Când mă mut în România, eu clar îmi decorez casa şi las vorbă prin vecini că am pregătit bolurile cu dulciuri pentru Halloween. Sper să înțelegă ce zic şi să nu mă evite toţi vecinii după. 🤣🤣🤣


Leave a Reply