Informații educaționale Despre Reptile

Informații educaționale Despre Reptile

 

 

Reptilele sunt animale vertebrate(au coloană vertebrală), care au pielea acoperită de solzi sau plăci, ce le protejează corpul. 

 

Cele mai multe se înmulțesc prin depunerea de ouă, însă sunt unele reptile ce nasc pui vii. 

 

Reptilele au sângele rece, ceea ce înseamnă că temperatura corpului lor se modifică în funcție de cea a mediului înconjurător. Organismul lor nu are abilitatea de a menține o temperatură a corpului constantă.

 

Reptilele includ crocodilii, aligatorii, şerpii, şopârlele, broaştele țestoase etc.

 

 

Crocodilul de apă sărată 

     •Cea mai mare reptilă este crocodilul de apă sărată.
     •El poate creşte până la 6 metri lungime şi să cântărească până la 1000 de kg, potrivit Oceana.
     •Are cea mai puternică muşcătură dintre animale.
     •Pot depăşi vârsta de 70 de ani.

 

 Cameleonii

     •Cameleonii sunt faimoşi pentru abilitatea de a-şi schimba culoarea. Ei îşi schimbă culoarea din mai multe motive: pentru a comunica cu alți cameleoni, atunci când le e frică, când sunt nervoşi sau agitați, atunci când se simt amenințați, sau fie influențați de mediului înconjurător, ca reacție la lumină sau temperatură.

     •Se pot uita în două direcții diferite în acelaşi timp. Fiecare ochi se poate roti într-o direcție diferită. 
     •Limba lor e lungă şi lipicioasă, perfectă pentru a-şi prinde prada.

 

Țestoasele marine 

     •Țestoasele marine îşi petrec mai tot timpul în mare.
     •Principalul motiv pentru care ies din apă e pentru a căuta un loc unde să-şi depună ouăle, după care se reîntorc în mare.
     • Ele pot rezista sub apă între 4 şi 6 ore, fără a ieşi la suprafață pentru a lua o gură de aer.

 

 

Mai multe informații despre reptile

 

• Cele mai multe reptile sunt carnivore şi se hrănesc cu animale, precum insectele sau rozătoarele. Altele sunt erbivore, mănâncă doar plante şi fructe. 

 

 • Sunt aproximativ 10.000 de specii cunoascute de reptile, potrivit The Reptile Database.

 

 • Reptilele îşi schimbă pielea năpârlind. Unele fac asta treptat, pe bucăți, pe când altele(de exemplu şerpii), îşi varsă toată pielea veche deodată. 

 

 • Toate reptilele respiră cu ajutorul plămânilor.

 

 • Deoarece depind de soare pentru a-şi încălzi organismul, în perioadele răcoroase ele intră într-o stare asemănătoare cu hibernarea (în engleză termenul corect e brumation). Organismul lor are nevoie de foarte puțină energie în astfel de momente, bătăile inimii se reduc și respirația devine mai lentă.

 

 • Cea mai mare şopârlă este dragonul de Komodo.

 

 

Follow me

7 days ago

Diana Breb
《Joia Educațională》🌈 Cameleonii, faimoşi pentru abilitatea de a-şi schimba culoarea, sunt nişte reptile exotice foarte interesante. Cameleonii îşi schimbă culoarea din mai multe motive: pentru a comunica cu alți cameleoni, atunci când le e frică, când sunt nervoşi sau agitați, atunci când se simt amenințați; sau fie influențați de mediului înconjurător, ca reacție la lumină sau temperatură. 👁👁🤪 Un alt lucru interesant despre aceste reptile este faptul că au abilitatea de-a se uita în două direcții diferite, în acelaşi timp. Fiecare ochi se poate roti într-o direcție diferită.Pot privi cu cu ochiul drept înainte, la un gândac de exemplu, în timp ce cu ochiul stâng se pot uita în spate. 👅 Au o limbă lungă, rapidă şi lipicioasă, perfectă pentru a-şi prinde prada. Potrivit Britannica, atunci când vor să-şi prindă prada, ei îşi pot lansa limba la o distanță ce poate fi de până la două mai mare decât lungimea corpul lor. 🌴 Majoritatea cameleonilor trăiesc în copaci.🍴🍽🦟🦗🐞 În general, se hrănesc cu insecte, precum greieri, cosaşi, molii, diferiți gândaci etc. Potrivit Britannica, speciile mai mari de cameleoni se hrănesc şi cu păsări mici sau rozătoare. 🥚Cele mai multe specii de cameleoni se înmulțesc prin depunerea de ouă în pământ. Femela caută un loc potrivit şi retras, sapă o gaură în pământ şi îşi îngroapă ouăle. 🏝 Sunt aproximativ 200 de specii recunoscute de cameleoni. Potrivit Chameleon School, peste jumătate din speciile cunoscute de cameleoni trăiesc pe insula Madagascar, şi aproximativ 60 de specii se găsesc exclusiv pe fascinanta insulă Madagascar. 📏 Mărimea lor variază de la specie la specie, de la cameleoni ce sunt de mărimea unei semințe de floarea soarelui (Brookesia nana), la cameleoni de mărimea unei pisici (Parson's chameleon). ⚠️📸 Ataşez câteva poze interesante la comentarii.👉📌 Citeşte mai multe articole pe pagina mea: www.jurnaluluneidadace.ro (despre continetul Africa, despre pandemie, Asia, Australia, despre sistemul solar, planeta Pământ, despre elefanți, lei etc.) Vă aştept joia viitoare, cu un alt subiect educațional. #joiaeducationala #educatie #culturagenerala ... See MoreSee Less
View on Facebook

 

Surse

1.https://reptile-database.reptarium.cz

2. https://oceana.org

*Featured image: Photo by Alex Williams on Unsplash



1 thought on “Informații educaționale Despre Reptile”

Leave a Reply