Informații educaționale Despre planeta Saturn

Informații educaționale Despre planeta Saturn

 

 

Dintre cele 8 planete din sistemul nostru solar, Saturn este a doua cea mai mare planetă, după Jupiter, şi este faimoasă pentru inelele spectaculoase care o înconjoară.

 

Inelele planetei Saturn

Dacă le-ai putea privi de aproape, ai putea observa că inelele lui Saturn sunt, de fapt, bucăți de gheță şi rocă. Unele bucăți sunt mici, având numai câțiva centimetri, în timp ce altele pot avea mărimea unui case.

🌞 Ca distanță de la Soare, Saturn este a şasea planetă din sistemul solar. Pornind de la Soare, avem: Mercur, Venus, Pământ, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun.

 

Plimbare în jurul Soarelui

🌞…La fel ca toate planetele din sistemul solar, Saturn se roteşte în jurul Soarelui. Fiind atât de departe de Soare, Saturn efectuează o rotație completă în jurul Soarelui în circa 29 de ani, comparativ cu planeta noastră care face acestă rotație în doar 365 de zile (un an).

 

Planetă gazoasă

🚀👨‍🚀 Saturn este o planetă gazoasă, la fel ca Jupiter, şi este formată, aproape în totalitate, din hidrogen şi heliu.

Fiind o planetă gazoasă, Saturn nu are o suprafață solidă, asemenea planetelor terestre. Nu ai putea ateriza sau păşi pe planeta Saturn. Mercur, Venus, Pământ şi Marte sunt planetele terestre, ce au suprafața solidă.

 

 Lunile plantei Saturn

Potrivit NASA, Saturn are 53 de Luni confirmate, şi încă 29 care nu au fost încă confirmate. Planeta noastră are o singură Lună, în timp ce Jupiter are 79 de sateliți naturali.

Cea mai mare se numeşte Titan şi este ceva mai mare decât planeta Mercur.

 

🔭 Încă câteva informații

 

● Saturn nu este singura planetă din sistemul nostru solar care are un sistem de inele, însă cu siguranță sunt cele mari, complexe şi mai spectaculoase.

● Potrivit cercetătorilor, Saturn, împreună cu toate planetele din sistemul nostru solar, s-a format acum circa 4.5 miliarde de ani.

● Pentru a înțelege cât de mare este planeta Saturn, am găsit un exemplu bun pe site-ul NASA, care spune că peste 700 de planeta de mărimea planetei Pământ ar putea încadra în interiorul planetei Saturn.

 

 

 

Follow me

1 week ago

Diana Breb
Joia Educațională⭐🌞 Soarele este cea mai apropiată stea de planeta noastră, de aceea pare atât de mare și de luminoasă, comparativ cu restul stelelor pe care le vedem noaptea pe cer. Cât e de mare? Gândiți-vă că Soarele reprezintă aproximativ 99.8% din masa sistemului solar. Restul de 0.2 sunt cele 8 planete, luni, asteroizi, comete etc. Comparativ cu planetele din sistemul solar, Soarele este GIGANTIC. 》Pentru a umple volumul Soarelui, ai avea nevoie de: 🌞 Aproximativ 1.3 milioane de planete de mărimea Pământului🌞Circa 1000 de planete de mărimea planetei Jupiter (cea mai mare planetă din sistemul solar)🌞 Sau 21 de milioane de planete de mărimea planetei Mercur (cea mai mică planetă din sistemul solar), potrivit Space.com🌌 Dacă comparăm Soarele cu planetele din sistemul nostru solar, atunci Soarele e GIGANTIC, însă în comparație cu alte stele din Univers, Soarele nu mai e chiar atât de mare. ⭐ Soarele este o stea de mărime medie, iar în Univers sunt stele mult, mult mai mari. 🌌 Sunt miliarde de stele în galaxia noastră (Calea Lactee) şi miliarde, miliarde de galaxii în Univers. Nu ştim cât de mare e Universul, iar oamenii de ştiință descoperă mereu planete sau stele noi. ⭐ Până recent, "UY Scuti" era considerată cea mai mare stea. Circa 3.6 miliarde de stele de mărimea Soarelui ar încăpea în interiorul ei, potrivit Nine Planets. Acum am citit că cea mai mare stea descoperită până acum de oamenii de ştiință este Stephenson 2-18. Circa 10 miliarde de stele de mărimea Soarelui ar încăpea în interiorul ei. 🤯 🧸🍉 Copiii înțeleg cel mai bine când le dați exemple clare, şi prin jocuri - valabil și pentru adulți treaba asta. Dacă vreți să le explicați mai uşor sistemul solar, o puteți face folosind diferite fructe şi legume pe care le aveți prin casă. De exemplu: Jupiter să fie un pepene roşu, Saturn pepene galben, Uranus o portocală, Neptun un măr, Pământul şi Venus o roşie cherry, Marte un bob de afină, Mercur un bob de mazăre, şi pentru Soare alegeți ceva mare de prin casă. 📌 Am scris articole despre toate planetele din sistemul nostru solar, despre girafe sau lei, despre continente sau despre dinozauri, și multe altele. Atașez câteva articole în comentarii. Vă aștept joia viitoare, cu un alt articol educațional! ... See MoreSee Less
View on Facebook

 

Surse

1. https://solarsystem.nasa.gov

2. https://solarsystem.nasa.gov/m

3. Featured image: https://solarsystem.nasa.gov

4. Model 3D: NASA (VTAD)

 

 1 thought on “Informații educaționale Despre planeta Saturn”

Leave a Reply