Informații educaționale Despre planeta Saturn

Informații educaționale Despre planeta Saturn

 

 

Dintre cele 8 planete din sistemul nostru solar, Saturn este a doua cea mai mare planetă, după Jupiter, şi este faimoasă pentru inelele spectaculoase care o înconjoară.

 

Inelele planetei Saturn

Dacă le-ai putea privi de aproape, ai putea observa că inelele lui Saturn sunt, de fapt, bucăți de gheță şi rocă. Unele bucăți sunt mici, având numai câțiva centimetri, în timp ce altele pot avea mărimea unui case.

🌞 Ca distanță de la Soare, Saturn este a şasea planetă din sistemul solar. Pornind de la Soare, avem: Mercur, Venus, Pământ, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun.

 

Plimbare în jurul Soarelui

🌞…La fel ca toate planetele din sistemul solar, Saturn se roteşte în jurul Soarelui. Fiind atât de departe de Soare, Saturn efectuează o rotație completă în jurul Soarelui în circa 29 de ani, comparativ cu planeta noastră care face acestă rotație în doar 365 de zile (un an).

 

Planetă gazoasă

🚀👨‍🚀 Saturn este o planetă gazoasă, la fel ca Jupiter, şi este formată, aproape în totalitate, din hidrogen şi heliu.

Fiind o planetă gazoasă, Saturn nu are o suprafață solidă, asemenea planetelor terestre. Nu ai putea ateriza sau păşi pe planeta Saturn. Mercur, Venus, Pământ şi Marte sunt planetele terestre, ce au suprafața solidă.

 

 Lunile plantei Saturn

Potrivit NASA, Saturn are 53 de Luni confirmate, şi încă 29 care nu au fost încă confirmate. Planeta noastră are o singură Lună, în timp ce Jupiter are 79 de sateliți naturali.

Cea mai mare se numeşte Titan şi este ceva mai mare decât planeta Mercur.

 

🔭 Încă câteva informații

 

● Saturn nu este singura planetă din sistemul nostru solar care are un sistem de inele, însă cu siguranță sunt cele mari, complexe şi mai spectaculoase.

● Potrivit cercetătorilor, Saturn, împreună cu toate planetele din sistemul nostru solar, s-a format acum circa 4.5 miliarde de ani.

● Pentru a înțelege cât de mare este planeta Saturn, am găsit un exemplu bun pe site-ul NASA, care spune că peste 700 de planeta de mărimea planetei Pământ ar putea încadra în interiorul planetei Saturn.

 

 

 

Surse

1. https://solarsystem.nasa.gov

2. https://solarsystem.nasa.gov/m

3. Featured image: https://solarsystem.nasa.gov

4. Model 3D: NASA (VTAD)

 

Vă aștept joia viitoare, cu un nou subiect educațional. ♥1 thought on “Informații educaționale Despre planeta Saturn”

Leave a Reply