10 informații interesante despre dinozauri

10 informații interesante despre dinozauri

 

 

Dinozaurii au fost animale care au trăit pe Pământ, milioane de ani în urmă.

 

1. Primii dinozauri au apărut acum circa 240 milioane de ani şi au dispărut acum circa 66 milioane de ani.  (Pământul are vârsta de aproximativ 4,5 miliarde de ani)

 

2. Unii erau erbivori (o mare parte), alții erau carnivori sau omnivori.  Cei mai mari erbivori mâncau aproximativ o tonă de plante pe zi.

 

3. Nu toți dinozaurii erau gigantici, cum sunt adesea portretizați în filme sau desene. Unii erau de mărimea unei găini sau a unui câine, pe când alții erau masivi.

 

4. Informațiile pe care oamenii le au despre dinozauri şi despre viața din cele mai vechi timpuri, au fost obținute prin intermediul fosilelor, studiate de paleontologi (anual apar informații noi).

 

5. Unii dinozauri aveau corpul acoperit de solzi, pe când alții îl aveau acoperit de pene. 

 

6. Pământul este într-o continuă schimbare şi arată diferit acum, față de cum era milioane de ani în urmă. Acum avem 7 continente, însă când primii dinozauri au apărut era un singur supercontinent masiv numit Pangaea.

 

7. Nimeni nu ştie cu exactitate cum exact au dispărut dinozaurii, dar sunt mai multe ipoteze:

 

     • cea mai larg acceptată explicație e că Pământul a fost lovit de un meteorit masiv, care a provocat o mulțime de schimbări climatice. 

     • alții suştin că erupțiile vulcanice ar fi responsabile. 

 

8. Dinozaurii au trăit în Era Mezozoică, numită şi “Epoca reptilelor”, și e împărțită în 3 perioade: Triasic, Jurasic şi Cretacic.

 

Diferiți dinozauri au trăit în perioade diferite de timp. Unele specii nu s-au întâlnit niciodată, deoarece existența lor a fost despărțită de milioane de ani.

 

9. Oamenii de ştiință spun că păsările de astăzi sunt descendenții direcți ai dinozaurilor.

 

10. Dinozaurii se înmulțeau prin ouă.

 

 

Follow me

4 days ago

Diana Breb
Ați votat?Scriam aseară cu nu decidem doar pentru viitorul nostru, ci și pentru viitorul copiilor din viața noastră. Dar știți pentru cine altcineva mai decidem? Pentru bătrânii din țara asta, care nu au crescut cu libertatea cu care noi suntem atât de obișnuiți, și care nu mereu au știut să aleagă partidul corect, pentru un viitor mai bun. De câte ori votăm bine, decidem ca ei să aibă șansa la o bătrânețe mai decentă, la spitale conduse ceva mai bine, centre (nu lagăre) pentru vârstnici, localități în care se poate locui frumos, utilități, programe pentru vârstnici, beneficii și sprijin economic pentru persoanele în vârstă... o viață ceva mai bună.Și care sunt țările care își îngrijesc cel mai bine bătrânii? Norvegia, Suedia, Germania, Elveția, Belgia. Rusia, așa cum era de așteptat, stă chiar mai rău decât România - așa că, ar fi spre binele tuturor să alegem un partid echilibrat și proeuropean, nu extremiști, care și-au făcut campanie pe scandaluri și minciuni, pentru că, la o privire mai atentă, oamenii ăștia ne conduc spre dezastru. ”O țară ca afară” trebuie să fie o țară locuibilă pentru TOATĂ lumea. Țările enumerate mai sus sunt campioane în diversitate. Au o atitudine progresivă față de egalitatea de gen și drepturile omului. Oamenii ăștia au în comun respectul pentru oameni. Altfel nu se poate... sau se poate, însă nu o să ne fie mai bine!Fii parte din schimbare! ... See MoreSee Less
View on Facebook

 

*Featured image: Photo by Amy-Leigh Barnard on Unsplash