Curiozități despre Hipopotami

Curiozități despre Hipopotami

 

🦛 Hipopotamii sunt animale fascinante! Eu le-aș descrie ca fiind puternice, inteligente și periculoase.

🌍 Aceste creaturi minunate trăiesc în diferite regiuni din Africa. Africa este al doilea continent ca mărime, după Asia, și este cel mai fierbinte continent.

 

Iubesc apa

Hipopotamii își petrec majoritatea timpului în apă, unde se relaxează, dorm și se protejează de căldură și razele solare. Potrivit National Geographic, hipopotamii petrec până la 16 ore pe zi în apă. Acest mamifer amfibiu preferă zonele cu apă nu foarte adâncă.

🌊 Cu toate că stau mai toată ziua în fluvii, mlaștini sau lacuri, hipopotamii nu pot să înoate. Ei se scufundă în apă și se deplasează pășind pe fundul râului.

Tot la câteva minute ies pentru a lua o gură de aer. Potrivit Britannica, hipopotamii își pot ține respirația sub apă pentru aproximativ 5 minute.

 

Cât trăiesc

🦛 Hipopotamii pot atinge vârsta de 40 de ani, în sălbăticie. În captivitate, ei pot trăi chiar şi 50 de ani, potrivit National Geographic.

 

Cu ce se hrănesc

Sunt animale erbivore şi se hrănesc cu iarbă, multă, multă iarbă. Uneori consumă și fructe. Mai sunt câteva filmari cu hipopotami mâncând diferite animale moarte, dar acesta este un obicei mai rar întâlnit la aceste animale…s-ar putea să fie doar cazuri singulare.

Cel mai adesea, hipopotamii se hrănesc pe timpul nopții. Ies din apă și merg într-o călătorie de căteva ore, pentru a se hrăni pe pajiștile din jurul râului sau mlaștinii.

Potrivit Britannica, ei consumă aproximativ 35 kg de hrană într-o noapte.

 

Trăiesc în grupuri

Sunt animale sociale şi trăiesc în grupuri de 10-20 de indivizi. Au fost observate și grupuri mai mari, de 50 sau chiar 200 de exemplare. Cel mai adesea, acestea sunt conduse de un mascul mare dominant.

Sunt animale foarte teritoriale, atunci când sunt în apă, și devin foarte agresive când își apără teritoriul.

 

Mărime

Cântăresc între 1,400 și 4,500 kg și au o lungime cuprinsă între 3.3 și 5 metri, potrivit San Diego Zoo. Femele sunt, în general, ceva mai mici decât masculii.

🚘 O mașină cântărește, în medie, circa 1,800 kg.

 

Încă câteva informații interesante

 

🦛 Pot alerga cu viteze de până la 30 km/h potrivit San Diego Zoo.

 

🦛 Sunt considerați printre cele mai periculoase animale din Africa. Este estimat că ucid aproximativ 500 de oameni pe an în Africa, potrivit BBC.

 

🦛 Scot tot felul de sunete, atât în apă cât și pe uscat, pentru a comunica cu ceilalți hipopotami, pentru a-şi apăra teritoriul și pentru a-și intimida rivalii.

 

🦛 O metodă prin care își avertizează rivalii este prin a-și deschide gura gigantică și a-și expune caninii lungi și puternici/amenințători. Caninii pot măsura până la 51 cm, potrivit San Diego Zoo.

 

🦛 Sunt 2 specii de hipopotami:
⇒ Hipopotamul amfibiu
⇒ Hipopotamul pitic (cam de mărimea unui porc domestic mai mare)
Informațiile prezentate de mine în acest articol se aplică pentru hipopotamul amfibiu.

 

🦛 La naștere, puii de hipopotam cântăresc între 25 și 45 de kg, potrivit San Diego Zoo. Pentru a putea suge și sub apă, puiul este adaptat în așa fel încât își poate închide urechile și nările pentru a bloca apa, potrivit Britannica.

 

Surse

1. https://www.britannica.com
2. https://www.nationalgeographic.com
3. https://animals.sandiegozoo.org
4. https://www.bbc.com
5.https://www.awf.org
*Featured image: Photo by Leif Linding on Unsplash

 

Vă aștept joia viitoare, cu un nou subiect educațional. ♥10 thoughts on “Curiozități despre Hipopotami”

Leave a Reply