Curiozități despre girafe

Curiozități despre girafe

 

🦒 Girafele sunt cele mai înalte animale terestre din lume şi sunt printre animalele favorite ale copiilor.

 

    Ele trăiesc în diferite regiuni din Africa.

 

🦒 Înălțimea girafelor este cuprinsă între 4 şi 6 metri şi pot cântări până la 1900 de kg, masculii fiind de obicei mai mari.

 

 

Ce mănâncă 

 

Se hrănesc cu diferite frunze, crenguțe sau fructe din vârful copacilor. Dieta lor diferă puțin în funcție de sezon.

 

Mâncarea lor favorită este formată din frunze şi ramuri din arborele Acacia.

 

Girafele consumă zilnic între 34 şi 75 kg de hrană, potrivit Giraffe Worlds.

 

Cum beau apă 

 

Poziția din care girafele beau apă este una foarte ciudată. Deoarece gâtul lor nu este suficient de lung pentru a ajunge până la pământ, ele trebuie să-şi depărteze picioarele din față foarte tare, atunci când beau apă. 

 

Uneori, deoarece poziția aceasta le face mai vulnerabile şi ținte uşoare pentru lei sau crocodili, girafele beau apă pe rând, în timp ce alți membri din grup stau de veghe.

 

În sezonul ploios, acestea beau apă mai rar, pentru că îşi iau o mare parte din apă din plantele ce le consumă. Când vremea e mai secetoasă, girafele beau apă cam la fiecare trei zile.

 

Despre puii de girafă 

 

Puii de girafă nu au parte de cea mai blândă venire pe lume. Femelele dau naştere stând în picioare, iar atunci când se naşte, puiul de girafă cade de la o înălțime de 1.5 – 2 metri. E mai şocantă pentru noi căderea, deoarece puiul e bine şi umblă la scurt timp după naştere.

 

Când se nasc, aceştia au deja circa 2 metri şi 100 de kg, potrivit Britannica, şi sunt alăptați de mamă pentru câteva luni.

 

Dacă sunt atacați, mama îşi apară puiul stând deasupra lui şi lovind atacatorul atât cu picioarele din față, cât şi cu cele din spate. Din păcate, o mare parte din puii de girafă mor în primii doi ani de viață.

 

Cum se apără aceşti giganți blânzi

 

Girafele văd foarte bine. Cu înălțimea lor şi vederea excelentă, acestea sunt adevărate turnuri de veghe şi îşi pot zări atacatorii foarte uşor.

 

Principala armă a girafelor sunt picioarele. O singură lovitură poate fi suficientă pentru a-şi ucide atacatorul.

 

Cât trăiesc

 

Girafele trăiesc între 15 şi 25 de ani, în sălbăticie. În captivitate, ele pot trăi chiar şi 40 de ani.

 

 

Încă câteva informații despre girafe

 

🦒  Limba unei girafe are aproximativ o jumătate de metru (45-50 cm).

 

🦒  Fiecare girafă din lume are un model unic de pete, un design diferit de celelalte girafe. Nu vom găsi două girafe identice, chiar dacă girafele aceleaşi specii au un model asemănător.

 

🦒  Cel mai adesea, girafele trăiesc în grupuri de până la 20 de membri.

 

🦒  Atunci când aleargă, acestea pot atinge viteze de până la 60 km/h, dar doar pe distanțe scurte, potrivit Britannica.

 

🦒  Girafele se aşază relaxate pe pământ foarte rar. Acestea chiar dorm şi nasc stând în picioare.

 

 

Follow me

7 days ago

Diana Breb
《Joia Educațională》🌈 Cameleonii, faimoşi pentru abilitatea de a-şi schimba culoarea, sunt nişte reptile exotice foarte interesante. Cameleonii îşi schimbă culoarea din mai multe motive: pentru a comunica cu alți cameleoni, atunci când le e frică, când sunt nervoşi sau agitați, atunci când se simt amenințați; sau fie influențați de mediului înconjurător, ca reacție la lumină sau temperatură. 👁👁🤪 Un alt lucru interesant despre aceste reptile este faptul că au abilitatea de-a se uita în două direcții diferite, în acelaşi timp. Fiecare ochi se poate roti într-o direcție diferită.Pot privi cu cu ochiul drept înainte, la un gândac de exemplu, în timp ce cu ochiul stâng se pot uita în spate. 👅 Au o limbă lungă, rapidă şi lipicioasă, perfectă pentru a-şi prinde prada. Potrivit Britannica, atunci când vor să-şi prindă prada, ei îşi pot lansa limba la o distanță ce poate fi de până la două mai mare decât lungimea corpul lor. 🌴 Majoritatea cameleonilor trăiesc în copaci.🍴🍽🦟🦗🐞 În general, se hrănesc cu insecte, precum greieri, cosaşi, molii, diferiți gândaci etc. Potrivit Britannica, speciile mai mari de cameleoni se hrănesc şi cu păsări mici sau rozătoare. 🥚Cele mai multe specii de cameleoni se înmulțesc prin depunerea de ouă în pământ. Femela caută un loc potrivit şi retras, sapă o gaură în pământ şi îşi îngroapă ouăle. 🏝 Sunt aproximativ 200 de specii recunoscute de cameleoni. Potrivit Chameleon School, peste jumătate din speciile cunoscute de cameleoni trăiesc pe insula Madagascar, şi aproximativ 60 de specii se găsesc exclusiv pe fascinanta insulă Madagascar. 📏 Mărimea lor variază de la specie la specie, de la cameleoni ce sunt de mărimea unei semințe de floarea soarelui (Brookesia nana), la cameleoni de mărimea unei pisici (Parson's chameleon). ⚠️📸 Ataşez câteva poze interesante la comentarii.👉📌 Citeşte mai multe articole pe pagina mea: www.jurnaluluneidadace.ro (despre continetul Africa, despre pandemie, Asia, Australia, despre sistemul solar, planeta Pământ, despre elefanți, lei etc.) Vă aştept joia viitoare, cu un alt subiect educațional. #joiaeducationala #educatie #culturagenerala ... See MoreSee Less
View on Facebook

 

Surse

1.www.giraffeworlds.com

2.www.britannica.com

3.www.nationalgeographic.com

4.https://giraffeconservation.org

Featured image: Photo by sutirta budiman on Unsplash

 Leave a Reply