Curiozități despre girafe

Curiozități despre girafe

 

🦒 Girafele sunt cele mai înalte animale terestre din lume şi sunt printre animalele favorite ale copiilor.

 

    Ele trăiesc în diferite regiuni din Africa.

 

🦒 Înălțimea girafelor este cuprinsă între 4 şi 6 metri şi pot cântări până la 1900 de kg, masculii fiind de obicei mai mari.

 

 

Ce mănâncă 

 

Se hrănesc cu diferite frunze, crenguțe sau fructe din vârful copacilor. Dieta lor diferă puțin în funcție de sezon.

 

Mâncarea lor favorită este formată din frunze şi ramuri din arborele Acacia.

 

Girafele consumă zilnic între 34 şi 75 kg de hrană, potrivit Giraffe Worlds.

 

Cum beau apă 

 

Poziția din care girafele beau apă este una foarte ciudată. Deoarece gâtul lor nu este suficient de lung pentru a ajunge până la pământ, ele trebuie să-şi depărteze picioarele din față foarte tare, atunci când beau apă. 

 

Uneori, deoarece poziția aceasta le face mai vulnerabile şi ținte uşoare pentru lei sau crocodili, girafele beau apă pe rând, în timp ce alți membri din grup stau de veghe.

 

În sezonul ploios, acestea beau apă mai rar, pentru că îşi iau o mare parte din apă din plantele ce le consumă. Când vremea e mai secetoasă, girafele beau apă cam la fiecare trei zile.

 

Despre puii de girafă 

 

Puii de girafă nu au parte de cea mai blândă venire pe lume. Femelele dau naştere stând în picioare, iar atunci când se naşte, puiul de girafă cade de la o înălțime de 1.5 – 2 metri. E mai şocantă pentru noi căderea, deoarece puiul e bine şi umblă la scurt timp după naştere.

 

Când se nasc, aceştia au deja circa 2 metri şi 100 de kg, potrivit Britannica, şi sunt alăptați de mamă pentru câteva luni.

 

Dacă sunt atacați, mama îşi apară puiul stând deasupra lui şi lovind atacatorul atât cu picioarele din față, cât şi cu cele din spate. Din păcate, o mare parte din puii de girafă mor în primii doi ani de viață.

 

Cum se apără aceşti giganți blânzi

 

Girafele văd foarte bine. Cu înălțimea lor şi vederea excelentă, acestea sunt adevărate turnuri de veghe şi îşi pot zări atacatorii foarte uşor.

 

Principala armă a girafelor sunt picioarele. O singură lovitură poate fi suficientă pentru a-şi ucide atacatorul.

 

Cât trăiesc

 

Girafele trăiesc între 15 şi 25 de ani, în sălbăticie. În captivitate, ele pot trăi chiar şi 40 de ani.

 

 

Încă câteva informații despre girafe

 

🦒  Limba unei girafe are aproximativ o jumătate de metru (45-50 cm).

 

🦒  Fiecare girafă din lume are un model unic de pete, un design diferit de celelalte girafe. Nu vom găsi două girafe identice, chiar dacă girafele aceleaşi specii au un model asemănător.

 

🦒  Cel mai adesea, girafele trăiesc în grupuri de până la 20 de membri.

 

🦒  Atunci când aleargă, acestea pot atinge viteze de până la 60 km/h, dar doar pe distanțe scurte, potrivit Britannica.

 

🦒  Girafele se aşază relaxate pe pământ foarte rar. Acestea chiar dorm şi nasc stând în picioare.

 

 

Follow me

1 week ago

Diana Breb
Joia Educațională⭐🌞 Soarele este cea mai apropiată stea de planeta noastră, de aceea pare atât de mare și de luminoasă, comparativ cu restul stelelor pe care le vedem noaptea pe cer. Cât e de mare? Gândiți-vă că Soarele reprezintă aproximativ 99.8% din masa sistemului solar. Restul de 0.2 sunt cele 8 planete, luni, asteroizi, comete etc. Comparativ cu planetele din sistemul solar, Soarele este GIGANTIC. 》Pentru a umple volumul Soarelui, ai avea nevoie de: 🌞 Aproximativ 1.3 milioane de planete de mărimea Pământului🌞Circa 1000 de planete de mărimea planetei Jupiter (cea mai mare planetă din sistemul solar)🌞 Sau 21 de milioane de planete de mărimea planetei Mercur (cea mai mică planetă din sistemul solar), potrivit Space.com🌌 Dacă comparăm Soarele cu planetele din sistemul nostru solar, atunci Soarele e GIGANTIC, însă în comparație cu alte stele din Univers, Soarele nu mai e chiar atât de mare. ⭐ Soarele este o stea de mărime medie, iar în Univers sunt stele mult, mult mai mari. 🌌 Sunt miliarde de stele în galaxia noastră (Calea Lactee) şi miliarde, miliarde de galaxii în Univers. Nu ştim cât de mare e Universul, iar oamenii de ştiință descoperă mereu planete sau stele noi. ⭐ Până recent, "UY Scuti" era considerată cea mai mare stea. Circa 3.6 miliarde de stele de mărimea Soarelui ar încăpea în interiorul ei, potrivit Nine Planets. Acum am citit că cea mai mare stea descoperită până acum de oamenii de ştiință este Stephenson 2-18. Circa 10 miliarde de stele de mărimea Soarelui ar încăpea în interiorul ei. 🤯 🧸🍉 Copiii înțeleg cel mai bine când le dați exemple clare, şi prin jocuri - valabil și pentru adulți treaba asta. Dacă vreți să le explicați mai uşor sistemul solar, o puteți face folosind diferite fructe şi legume pe care le aveți prin casă. De exemplu: Jupiter să fie un pepene roşu, Saturn pepene galben, Uranus o portocală, Neptun un măr, Pământul şi Venus o roşie cherry, Marte un bob de afină, Mercur un bob de mazăre, şi pentru Soare alegeți ceva mare de prin casă. 📌 Am scris articole despre toate planetele din sistemul nostru solar, despre girafe sau lei, despre continente sau despre dinozauri, și multe altele. Atașez câteva articole în comentarii. Vă aștept joia viitoare, cu un alt articol educațional! ... See MoreSee Less
View on Facebook

 

Surse

1.www.giraffeworlds.com

2.www.britannica.com

3.www.nationalgeographic.com

4.https://giraffeconservation.org

Featured image: Photo by sutirta budiman on Unsplash

 Leave a Reply