Copiii fac pizza

Copiii fac pizza

 

O activitate distractivă şi de care mai toți prichindeii sunt încantați. Toată lumea iubeşte pizza, e una din cele mai îndrăgite feluri de mâncare.

 

Cam o dată la două săptămâni, fac pizza cu fetele. De fapt, eu nu prea fac nimic. Cumpăr blatul de pizza, le pregătesc fetelor toate ingredientele de care au nevoie şi le las pe ele să decoreze. Eu doar bag pizza în cuptor şi o tai când e gata.
 
 
Fetele sunt aşa fericite că le las pe ele să-şi facă cina! Le laud pentru munca lor şi le spun, de multe ori, ce delicioasă pizza au făcut. Vă recomand să faceți retețe simple cu cei mici, sunt sigură că vor fi fericiți. Chiar dacă durează mai mult, sau aveți mai multă curățenie de făcut, eu zic că beneficiile gătitului, împreună cu cei mici, depăşesc micile inconveniente. Trebuie doar să vă pregătiți puțin înainte şi cel mai important, să fiți siguri că nu sunteți presați de timp, ca să-i lăsați pe ei să facă totul în ritmul lor.
 
 
Eu cumpăr blatul de pizza de aici, de la Lidl sau Aldi(dacă e pachet din 2 blaturi, îl puteți congela). Ungeţi bine blatul cu sosul de roşii şi acoperiți pizza cu ingredientele folosite. La sfârşit, acoperiţi totul cu caşcaval sau mozzarella şi puneţi tava în cuptorul preîncălzit, la 220 grade C. Timpul de coacere e de aproximativ 6-10 minute, depinde de mărimea blatului şi ingredientele folosite. E gata când brânza începe să se rumenească.
 
 
Noi facem pizza destul de simplă, cu sos de roşii, porumb şi caşcaval. Uneori folosim şi ardei. De asemenea, mereu pun mai mult porumb şi caşcaval pe farfurie, ca să le rămână fetelor, cât pizza e în cuptor.


Leave a Reply