Ce mai e nou și cum stăm cu renovatul casei

Ce mai e nou și cum stăm cu renovatul casei

 

 

 

Nu am mai scris de multă vreme pe pagină. De când ne-am mutat acasă nu reușesc nici cum să mă organizez. Mi-e la fel de dezordine în minte, precum mi-e și prin lucruri. Încă, multe lucruri îmi sunt prin cutii, iar alea împărțite care pe unde. Așa mi-e și programul, dezordine totală. Până nu sunt ”la casa mea”, nu am cum să funcționez optim, dar parcă, parcă ne apropiem de moment, sau măcar pot calcula aproximativ când o să fie momentul când ne mutăm. M-am mai obișnuit puțin și în România (puțin de tot), că în ultimele luni am tot plâns după Irlanda. O să mai treacă sigur o perioadă până când nu am să mai visez la locurile și momentele mele favorite din Irlanda de câte ori închid ochii. Dar e normală tristețea asta, și o accept, că doar Irlanda mi-a fost casă în ultimii ani și am trăit momente minunate acolo.

Cât despre renovatul casei noastre dragi, vă spun sincer că nici nu mi-am imaginat că o să fie atât de stresant să renovezi o casă, sau mi-am imaginat, dar unele lucruri chiar m-au luat prin surprindere. De exemplu: e extrem de greu să găsești instalatori, electricieni sau meșteri, iar când dai de cineva bun și cu care ai vrea să colaborezi, respectivul are liber doar peste câteva luni. Eu m-am gândit că ne luăm casa și în patru luni, cel mult, suntem deja mutați în ea, mai ales că nu avem în plan să facem modificări mari, pentru că încercăm să păstrăm cât mai mult din specificul casei. Hahaha! Acum râd când mă gândesc cât de ușor părea totul în mintea mea. Am luat casa deja de vreo trei luni și abia peste două săptămâni începem efectiv renovatul. Când ne-am renovat apartamentul, în urmă cu vreo patru ani, totul s-a mișcat mult mai repede, și comparam totul cu experiența de atunci. Acum, vedem ce și cum o să iasă.

 

( Încercând să-mi imaginez cum o să arate dormitorul )

 

Știu că urările mele vin cu întârziere, dar sper că sunt primite și așa. Vă doresc un an nou mai bun, blând, plin de bucurii, în care să apucați să faceți tot ce v-ați propus, să vă bucurați de voi și de cei dragi și să iubiți mai mult. În anul acesta sper să fiu ceva mai activă pe pagină (tot spun asta dar nu mă țin), sau cel puțin de la jumătatea lui încolo. Am să vă mai povestesc despre renovatul casei, pentru că și eu la rândul meu am căutat o mulțime de informații pe internet, pornind relativ neștiutori pe drumul ăsta, cu casa noastră veche și draga, cu personalitate, și m-am bucurat de fiecare dată când am dat peste o informație folositoare. Am găsit o mulțime de informații potrivite pentru construcții noi, dar mult prea puține despre construcțiile mai vechi. Despre care ar fi modalitatea cea mai bună de a repara pereții, despre șlefuitul parchetului vechi și a ușile, despre izolatul podului, despre costuri etc.

P.S. Imaginea de mai sus e editată de mine, pe un site gratuit (https://roomstyler.com/)) de pe internet. Cam așa îmi imaginez eu livingul nostru (poziția mobilierul, nu culorile), păstrând mobila veche din cameră. Am creat un plan pentru fiecare cameră în parte, pentru a mă ajuta să-mi imaginez mai bine decorul pentru întreaga casă.


Leave a Reply