Joia Educațională – Ce este Universul?

Joia Educațională – Ce este Universul?

 

 

În ultimele luni, am scris multe articole despre sistemul solar, care e format din Soare și toate corpurile cerești care se învârt în jurul lui. Am vorbit despre Soare, adică cea mai apropiată stea de planeta noastră și centrul sistemului nostru solar, și despre cât de mare e Soarele (gigantic), în comparație cu planetele ce-l înconjoară. Apoi, am vorbit despre toate cele 8 planete, pe rând. Despre cum Jupiter și Saturn sunt cele mai mari planete din sistemul solar și Mercur este cea mai mică, despre planeta noastră, cu cele 7 continente și 5 oceane, și despre Venus, cea mai fierbinte planetă din sistemul solar, numită și sora planetei noastre, datorită faptului că au cam aceeași mărime. Am mai vorbit despre Marte și despre cum, dacă pe viitor ar fi să colonizăm o altă planetă din sistemul nostru solar, Marte ar fi, cel mai probabil, primul candidat. Despre cele mai îndepărtate planete de la Soare, Uranus și Neptun, numite și ”giganți de gheață”, şi despre cum Uranus, Neptun, Jupiter și Saturn nu au o suprafață solidă, aşa cum are planeta noastră, și de aceea nu ai putea ateriza sau păşi pe ele.

 

🌎 Am mai învățat că Pământul, împreună cu sistemul nostru solar, face parte din galaxia numită Calea Lactee(The Milky Way). Sunt între 100 şi 400 de miliarde de stele în galaxia noastră, şi cel puțin 100 de miliarde de planete, şi noi suntem doar un punct mic, mic din galaxia asta.

 

Acum, imaginați-vă că în Univers sunt miliarde şi miliarde de galaxii.

 

Am învățat multe despre sistemul solar, iar săptămâna asta, m-am gândit să scriu, foarte pe scurt, despre Univers.

 

Răspunsul cel mai simplu la întrebarea ”Ce este Universul?”, ar fi ”totul!”, dar haide să detailem puțin.

 

Definitia din DEX a termenului ”Univers” este:  ”Lumea în totalitatea ei, nemărginită în timp și în spațiu și infinit de variată în ce privește formele pe care le ia materia în procesul dezvoltării sale; cosmos.”

 

Universul ne include pe noi, tot ceea ce vedem și auzim, munții și oceanele, planeta noastra și toate celelalte planete din sistemul solar, Soarele și toate stelele şi planetele din Univers, asteroizii, energia, fiecare particulă, TOTUL.

 

 

P.S. Mai există o teorie care vorbește despre posibilitatea existenței mai multor universe, însă este doar o teorie și eu nu știu suficient despre subiectul acesta ca să pot dezvolta.

 

Image source: NASA, ESA and B. Holwerda (University of Louisville)

 1 thought on “Joia Educațională – Ce este Universul?”

  • Felicitări pentru acest articol minunat! Este o dovadă clară că ai studiat cu atenție și ai învățat mult despre sistemul nostru solar și despre Univers întreg. Sunt impresionat de modul foarte interesant și detaliat în care ai abordat subiectul, iar informațiile pe care le-ai oferit cititorilor sunt extrem de utile și interesante. Mulțumesc că această călătorie de descoperire către sistemul nostru solar și Univers a fost atât de interesantă și educativă.

Leave a Reply