Cât de mare este Soarele, comparativ cu Pământul şi celelalte planete

Cât de mare este Soarele, comparativ cu Pământul şi celelalte planete

 

⭐🌞 Soarele este cea mai apropiată stea de planeta noastră, de aceea pare atât de mare și luminoasă, comparativ cu restul stelelor pe care le vedem noaptea pe cer.

 

Cât e de mare? Gândiți-vă că Soarele reprezintă aproximativ 99.8% din masa sistemului solar. Restul de 0.2 sunt cele 8 planete, luni, asteroizi, comete etc. Comparativ cu planetele din sistemul solar, Soarele este GIGANTIC.

 

Pentru a umple volumul Soarelui, ai avea nevoie de:

 

     🌞 Aproximativ 1.3 milioane de planete de mărimea Pământului

     🌞Circa 1000 de planete de mărimea planetei Jupiter (cea mai mare planetă din sistemul solar)

     🌞 Sau 21 de milioane de planete de mărimea planetei Mercur (cea mai mică planetă din sistemul solar), potrivit Space.com

 

 

Dacă comparăm Soarele cu planetele din sistemul nostru solar, atunci Soarele e GIGANTIC, însă în comparație cu alte stele din Univers, Soarele nu mai e chiar atât de mare. ⭐Soarele este o stea de mărime medie, iar în Univers sunt stele mult, mult mai mari.

Sunt miliarde de stele în galaxia noastră (Calea Lactee) şi miliarde, miliarde de galaxii în Univers. Nu ştim cât e de mare Universul, iar oamenii de ştiință descoperă mereu planete sau stele noi.

 

⭐ Până recent, “UI Scuti” era considerată cea mai mare stea. Circa 3.6 miliarde de stele de mărimea Soarelui ar încăpea în interiorul ei, potrivit Nine Planets.

Acum am citit că cea mai mare stea descoperită până acum de oamenii de ştiință este Stephenson 2-18. Circa 10 miliarde de stele de mărimea Soarelui ar încăpea în interiorul ei. 🤯

 

🧸 Dacă le vorbiți copiilor despre Univers, vă recomand să folosiți exemple clare și jocuri, că așa înțeleg ei cel mai bine. Dacă vreți să le explicați mai uşor sistemul solar, o puteți face folosind diferite fructe şi legume pe care le aveți prin casă. De exemplu: Jupiter să fie un pepene roşu, Saturn pepene galben, Uranus o portocală, Neptun un măr, Pământul şi Venus o roşie cherry, Marte un bob de afină, Mercur un bob de mazăre, şi pentru Soare alegeți ceva mare de prin casă.

 

Am scris aici despre(trebuie doar să dai click):

Hipopotami

Despre Lună

Fazele Lunii, și de ce pare că Luna își schimbă forma

Despre cel mai rapid animal terestru, ghepardul

 

Surse
1.https://www.space.com
2.https:///how-big-is-the-sun
3.https://www.space.com/4
4.https:///uy-scuti

 

Vă aștept joia viitoare, cu un nou subiect educațional. ♥

 

Something is wrong.
Instagram token error.

diana.breb

Follow
Load More


Leave a Reply