Cât de mare este Soarele, comparativ cu Pământul şi celelalte planete

Cât de mare este Soarele, comparativ cu Pământul şi celelalte planete

 

⭐🌞 Soarele este cea mai apropiată stea de planeta noastră, de aceea pare atât de mare și luminoasă, comparativ cu restul stelelor pe care le vedem noaptea pe cer.

 

Cât e de mare? Gândiți-vă că Soarele reprezintă aproximativ 99.8% din masa sistemului solar. Restul de 0.2 sunt cele 8 planete, luni, asteroizi, comete etc. Comparativ cu planetele din sistemul solar, Soarele este GIGANTIC.

 

Pentru a umple volumul Soarelui, ai avea nevoie de:

 

     🌞 Aproximativ 1.3 milioane de planete de mărimea Pământului

     🌞Circa 1000 de planete de mărimea planetei Jupiter (cea mai mare planetă din sistemul solar)

     🌞 Sau 21 de milioane de planete de mărimea planetei Mercur (cea mai mică planetă din sistemul solar), potrivit Space.com

 

 

Dacă comparăm Soarele cu planetele din sistemul nostru solar, atunci Soarele e GIGANTIC, însă în comparație cu alte stele din Univers, Soarele nu mai e chiar atât de mare. ⭐Soarele este o stea de mărime medie, iar în Univers sunt stele mult, mult mai mari.

Sunt miliarde de stele în galaxia noastră (Calea Lactee) şi miliarde, miliarde de galaxii în Univers. Nu ştim cât e de mare Universul, iar oamenii de ştiință descoperă mereu planete sau stele noi.

 

⭐ Până recent, “UI Scuti” era considerată cea mai mare stea. Circa 3.6 miliarde de stele de mărimea Soarelui ar încăpea în interiorul ei, potrivit Nine Planets.

Acum am citit că cea mai mare stea descoperită până acum de oamenii de ştiință este Stephenson 2-18. Circa 10 miliarde de stele de mărimea Soarelui ar încăpea în interiorul ei. 🤯

 

🧸 Dacă le vorbiți copiilor despre Univers, vă recomand să folosiți exemple clare și jocuri, că așa înțeleg ei cel mai bine. Dacă vreți să le explicați mai uşor sistemul solar, o puteți face folosind diferite fructe şi legume pe care le aveți prin casă. De exemplu: Jupiter să fie un pepene roşu, Saturn pepene galben, Uranus o portocală, Neptun un măr, Pământul şi Venus o roşie cherry, Marte un bob de afină, Mercur un bob de mazăre, şi pentru Soare alegeți ceva mare de prin casă.

 

Am scris aici despre(trebuie doar să dai click):

Hipopotami

Despre Lună

Fazele Lunii, și de ce pare că Luna își schimbă forma

Despre cel mai rapid animal terestru, ghepardul

 

Follow me

4 days ago

Diana Breb
Ați votat?Scriam aseară cu nu decidem doar pentru viitorul nostru, ci și pentru viitorul copiilor din viața noastră. Dar știți pentru cine altcineva mai decidem? Pentru bătrânii din țara asta, care nu au crescut cu libertatea cu care noi suntem atât de obișnuiți, și care nu mereu au știut să aleagă partidul corect, pentru un viitor mai bun. De câte ori votăm bine, decidem ca ei să aibă șansa la o bătrânețe mai decentă, la spitale conduse ceva mai bine, centre (nu lagăre) pentru vârstnici, localități în care se poate locui frumos, utilități, programe pentru vârstnici, beneficii și sprijin economic pentru persoanele în vârstă... o viață ceva mai bună.Și care sunt țările care își îngrijesc cel mai bine bătrânii? Norvegia, Suedia, Germania, Elveția, Belgia. Rusia, așa cum era de așteptat, stă chiar mai rău decât România - așa că, ar fi spre binele tuturor să alegem un partid echilibrat și proeuropean, nu extremiști, care și-au făcut campanie pe scandaluri și minciuni, pentru că, la o privire mai atentă, oamenii ăștia ne conduc spre dezastru. ”O țară ca afară” trebuie să fie o țară locuibilă pentru TOATĂ lumea. Țările enumerate mai sus sunt campioane în diversitate. Au o atitudine progresivă față de egalitatea de gen și drepturile omului. Oamenii ăștia au în comun respectul pentru oameni. Altfel nu se poate... sau se poate, însă nu o să ne fie mai bine!Fii parte din schimbare! ... See MoreSee Less
View on Facebook

 

Surse
1.https://www.space.com
2.https:///how-big-is-the-sun
3.https://www.space.com/4
4.https:///uy-scuti

 

 1 thought on “Cât de mare este Soarele, comparativ cu Pământul şi celelalte planete”

Leave a Reply