Căt de departe este Luna de Pământ

Căt de departe este Luna de Pământ

 

 Luna este satelitul natural al Pământului şi este cel mai apropiat corp ceresc de planeta noastră. O admirăm mereu şi mulți dintre noi ne-am întrebat, mai ales în copilărie, cât de departe este Luna şi de cât timp am avea nevoie pentru a călători până la ea. Am să răspund acestor întrebări, prin explicații cât mai simple, în textul de mai jos.

Distanța medie dintre Pământ şi Lună este de 384,400 kilometri.

 

🌍 E mai greu să-ți imaginezi distanța dintre cele două corpuri doar uitându-te la numărul de mai sus. Am găsit un exemplu bun pe site-ul NASA, care te poate ajuta să-ţi imaginezi mai bine. Potrivit NASA, circa 30 de planete, de mărimea planetei Pământ, ar încăpea între Pământ şi Lună.

Distanța dintre Lună şi Pământ nu e mereu aceeaşi, deoarece mişcarea Lunii în jurul Pământului urmează o cale eliptică. Luna nu se învârte în jurul Pământului într-un cerc perfect, ci urmând un traseu de formă ovală. (📸 Vezi desenul de mai sus)

 

Distanța la perigeu vs la apogeu

 

Când Luna este cel mai aproape de Pământ = aproximativ 363,104 km (spunem la perigeu)
Când Luna este la cea mai mare distanță față de Pământ = aproximativ 405,696 km (la apogeu)

 

O plimbare spre Lună, cu maşina

🌍🏎🌚 Dacă ar fi să ai o maşină magică, care să poată merge spre Lună cu o viteză constantă şi fără să fie influențată de gravitație sau alți factori, atunci, cu o viteză de 100 km/h, luând distanța medie de 384,400 km/h, ai avea nevoie de 3844 de ore, aproximativ 160 de zile, pentru a ajunge la Lună.

 

Follow me

4 days ago

Diana Breb
Ați votat?Scriam aseară cu nu decidem doar pentru viitorul nostru, ci și pentru viitorul copiilor din viața noastră. Dar știți pentru cine altcineva mai decidem? Pentru bătrânii din țara asta, care nu au crescut cu libertatea cu care noi suntem atât de obișnuiți, și care nu mereu au știut să aleagă partidul corect, pentru un viitor mai bun. De câte ori votăm bine, decidem ca ei să aibă șansa la o bătrânețe mai decentă, la spitale conduse ceva mai bine, centre (nu lagăre) pentru vârstnici, localități în care se poate locui frumos, utilități, programe pentru vârstnici, beneficii și sprijin economic pentru persoanele în vârstă... o viață ceva mai bună.Și care sunt țările care își îngrijesc cel mai bine bătrânii? Norvegia, Suedia, Germania, Elveția, Belgia. Rusia, așa cum era de așteptat, stă chiar mai rău decât România - așa că, ar fi spre binele tuturor să alegem un partid echilibrat și proeuropean, nu extremiști, care și-au făcut campanie pe scandaluri și minciuni, pentru că, la o privire mai atentă, oamenii ăștia ne conduc spre dezastru. ”O țară ca afară” trebuie să fie o țară locuibilă pentru TOATĂ lumea. Țările enumerate mai sus sunt campioane în diversitate. Au o atitudine progresivă față de egalitatea de gen și drepturile omului. Oamenii ăștia au în comun respectul pentru oameni. Altfel nu se poate... sau se poate, însă nu o să ne fie mai bine!Fii parte din schimbare! ... See MoreSee Less
View on Facebook

 

Surse

1. https://www.rmg.co.uk
2. https://solarsystem.nasa.gov

Featured image: NASA

 



Leave a Reply