Aici, părinții pleacă adesea pentru un weekend prelungit, şi lasă copiii la bunici sau cu bona.

Aici, părinții pleacă adesea pentru un weekend prelungit, şi lasă copiii la bunici sau cu bona.

 

 

La postarea de ieri, am vorbit în comentarii cu o cititoare simpatică, care îmi zicea despre cât de rapizi sunt unii oameni în a le judece pe mame, în loc să le ajute. Atunci când se plâng că sunt obosite, le lovesc cu: “dar cine te-a pus să-i faci!”, iar când visează la o pauză, le spun, sau le sugerează, că atunci când devii părinte tu nu mai eşti important, şi aproape că le fac să se simtă prost, pentru că visează şi ele la o vacanță/la o pauză.

Nu am copii, dar lucrez ca bonă de 6-7 ani, în Irlanda, şi am avut în grijă, full-time, de copii de toate vârstele. De la o minune de 2 luni, la copii de 4, 7 sau 9 ani, şi am lucrat cu mai multe familii irlandeze.

Eu zic e că e normal să fii obosită, nervoasă, supărată sau orice alte sentimente ai avea. Nu înseamnă că-ți iubeşti copilul mai puțin dacă visezi la o pauză, înseamnă doar că eşti om. Eu aşa văd lucrurile. Şi cum să nu visezi? Când alergi toată ziua. Ba chiar e recomandat să mai iei o pauză, să ai grijă şi de tine, măcar din când în când, că te întorci mai liniştită, cu o altă perspectivă şi cu mai multă energie.

Ce am vrut să zic e că aici, în Irlanda, părinții pleacă adesea pentru un weekend prelungit, şi lasă copiii la bunici sau cu bona. Am stat de multe ori peste weekend cu copiii, şi e fain când îi vezi pe părinți cât vin de relaxați, după doar 2-3 zile de vacanță. Adesea spun că abia au ieşit din hotel, dar că a fost cel mai relaxant weekend din viața lor. Se întorc mai energici, mai fericiți şi mai prezenți acolo pentru copiii lor. Eu nu văd, nici măcar pentru o secundă, vacanțele astea ca pe ceva egoist, ci le văd ca pe ceva necesar. Eu le-aş pune în categoria de “self-care”.

Cât despre cei care vă critică şi vă judecă fiecare mişcare, vă zic şi vouă ce-i zic mereu soră-mii, adică să-i ignorați complet şi să vă reamintiți mereu că problema nu e la voi, problema e doar lipsa lor totală de empatie. ❤2 thoughts on “Aici, părinții pleacă adesea pentru un weekend prelungit, şi lasă copiii la bunici sau cu bona.”

 • He Makes Money Online WITHOUT Traffic!

  Most people believe that you need traffic to profit online…
  And for the most part, they’re right!
  Fact is.. 99.99% of methods require you to have traffic.
  And that in itself is the problem..
  Because frankly, getting traffic is a pain in the rear!
  Don’t you agree?
  That’s why I was excited when a good friend told me that he was profiting, but with ZERO traffic.
  I didn’t believe him at first…
  But after he showed me the proof, it’s certainly the real deal!
  I’m curious what your thoughts are.
  Click here to take a look >> https://bit.ly/3mOAfVp
  Please view it before it’s taken down.

 • Foarte bine scris si foarte inspirator! Imi place mult cum vorbesti despre importanta de a fi prezent alaturi de copii si de a face si pasi mici pentru autoingrijire, pentru a fi un mai bun parinte. E important ca mamele sa-si asculte nevoile si sa si-o faca timp pentru ele.Important este ca acele voci critice sa nu ne influenteze alegerea si sa fim increzatare in atitudinea pe care o avem. E uimitor cat de mult poate face cateva zile de relaxare! 🙂

Leave a Reply