Află mai multe despre drăgălașii urși panda

Află mai multe despre drăgălașii urși panda

 

 

Urşii panda (panda giganți) sunt uşor de recunoscut, cu blana lor alb-negru şi fața lor rotundă, drăgălaşă, ce aduce mai degrabă cu fața unui ursuleț de pluş. S-au făcut desene animate, s-au inventat şi scris poveşti despre ei şi sunt adorați de copiii din întreaga lume.

În sălbăticie, îi găsim doar în unele regiuni muntoase din China. În rest, doar prin grădini zoologice sau rezervații naturale.

 

• Nişte mâncăcioşi

Urşii panda îşi petrec până la 14 ore din zi mâncând.

Ei consumă peste 10 kg de bambus pe zi.  99% din dieta urşilor panda este formată din bambus.

Bambusul e slab în calorii şi nutrițienți, iar panda nici nu-l digeră prea bine, tocmai de aceea au nevoie să mănânce atât de mult. Cam tot ce fac urşii panda e să mănânce, să doarmă şi să-şi facă treburile. Ce viață!

 

💩 Informație amuzantă pentru copii: după atâta mâncare, urşii panda fac caca chiar şi de 50 de ori pe zi.

 

 

• Puii de panda

La naştere, puii de panda sunt orbi, au culoarea roz, cu câteva fire de blană albă, şi sunt extrem de mici, comparativ cu părinții lor. Ei cântăresc aproximativ 100 de grame. Cam cât o telecomandă de la televizor. (am cântărit-o 😂)

 

Aceştia stau cu mama lor până pe la 18 luni, după care se aventurează în lume.

 

 

🐼

 Alte informații intersante despre urşii panda

 

▪︎ Sunt animale solitare şi îşi petrec majoritatea timpului singuri, cu excepția sezonului de împerechere sau atunci când femelele au grijă de puii lor. Îşi “semnează” teritoriul, iar asta îi ajută să evite întâlnirile cu alți panda.

 

▪︎ Sunt rari. În ultimii ani, datorită eforturilor de conservare, numărului lor din sălbăticie a crescut la circa 1850, dar sunt totuşi o specie vulnerabilă.

 

▪︎ În China, ei sunt extrem de iubiți şi protejați şi tot acolo găsim mai multe rezervații naturale de ocrotire a urşilor panda.

 

▪︎ Sunt cățărători excelenți! Dacă cauți videoclipuri cu urşi panda (chiar îți recomand), o să găseşti o mulțime de filmări, cu panda cocoțați în vârful unor copaci foarte înalți.

 

▪︎ Urşii panda nu hibernează. Deoarece bambusul este sărac în nutrienți, ei nu au depozite de grăsime, cum au urşii bruni, iar fără ele, organismul nu rezistă fără hrană prea mult timp. Atunci când e frig, ei coboară din munți, la altitudini mai mici.

 

▪︎ Urşii panda pot creşte până la 1.5 metri lungime şi să cântărească 150 de kg, potrivit WWF( World Wildlife Fund).

 

▪︎ Fac parte din grupul de animale numit “mamifere”. Acestea sunt sigurele animale ce au capacitatea de a-şi alăpta puii. Au sângele cald, au păr şi majoritatea dau naştere la pui vii. 🤱🐕🐅🐂🐇🦘🐻🦓

 

▪︎ În sălbăticie, urşii panda pot atinge vârsta de 15-20 de ani. În captivitate, ei trăiesc între 25 şi 35 de ani,în medie.

 

Follow me

7 days ago

Diana Breb
《Joia Educațională》🌈 Cameleonii, faimoşi pentru abilitatea de a-şi schimba culoarea, sunt nişte reptile exotice foarte interesante. Cameleonii îşi schimbă culoarea din mai multe motive: pentru a comunica cu alți cameleoni, atunci când le e frică, când sunt nervoşi sau agitați, atunci când se simt amenințați; sau fie influențați de mediului înconjurător, ca reacție la lumină sau temperatură. 👁👁🤪 Un alt lucru interesant despre aceste reptile este faptul că au abilitatea de-a se uita în două direcții diferite, în acelaşi timp. Fiecare ochi se poate roti într-o direcție diferită.Pot privi cu cu ochiul drept înainte, la un gândac de exemplu, în timp ce cu ochiul stâng se pot uita în spate. 👅 Au o limbă lungă, rapidă şi lipicioasă, perfectă pentru a-şi prinde prada. Potrivit Britannica, atunci când vor să-şi prindă prada, ei îşi pot lansa limba la o distanță ce poate fi de până la două mai mare decât lungimea corpul lor. 🌴 Majoritatea cameleonilor trăiesc în copaci.🍴🍽🦟🦗🐞 În general, se hrănesc cu insecte, precum greieri, cosaşi, molii, diferiți gândaci etc. Potrivit Britannica, speciile mai mari de cameleoni se hrănesc şi cu păsări mici sau rozătoare. 🥚Cele mai multe specii de cameleoni se înmulțesc prin depunerea de ouă în pământ. Femela caută un loc potrivit şi retras, sapă o gaură în pământ şi îşi îngroapă ouăle. 🏝 Sunt aproximativ 200 de specii recunoscute de cameleoni. Potrivit Chameleon School, peste jumătate din speciile cunoscute de cameleoni trăiesc pe insula Madagascar, şi aproximativ 60 de specii se găsesc exclusiv pe fascinanta insulă Madagascar. 📏 Mărimea lor variază de la specie la specie, de la cameleoni ce sunt de mărimea unei semințe de floarea soarelui (Brookesia nana), la cameleoni de mărimea unei pisici (Parson's chameleon). ⚠️📸 Ataşez câteva poze interesante la comentarii.👉📌 Citeşte mai multe articole pe pagina mea: www.jurnaluluneidadace.ro (despre continetul Africa, despre pandemie, Asia, Australia, despre sistemul solar, planeta Pământ, despre elefanți, lei etc.) Vă aştept joia viitoare, cu un alt subiect educațional. #joiaeducationala #educatie #culturagenerala ... See MoreSee Less
View on Facebook

 

Surse

1.www.pandasinternational.org

2.www.chinahighlights.com

3.https://wwf.panda.org

Featured image: Photo by Jay Wennington on UnsplashLeave a Reply