AFLĂ MAI MULTE DESPRE AFRICA

AFLĂ MAI MULTE DESPRE AFRICA

 

🗺 Avem 7 continente: America de Nord, America de Sud, Africa, Asia, Europa, Australia şi Antarctica. Astăzi vom vorbi despre Africa.

 

Africa este al doilea continent ca mărime, după Asia.

 

Câte țări sunt în Africa

 

Sunt 54 de țări pe continentul african.

 

Înşir aici 15 dintre ele: Egipt, Nigeria, Etiopia, Uganda, Libia, Africa de Sud, Tanzania, Kenya, Tunisia, Seychelles, Maroc, Namibia, Zimbabwe, Algeria şi Senegal.

 

🇳🇬 Cea mai populată țară din Africa este Nigeria, cu circa 200 de milioane de locuitori, potrivit World Bank Data. 😯 Gândiți-vă că populația României este de aproximativ 19 milioane de locuitori.

 

Cel mai lung fluviu din lume 🏞

 

La şcoală, eu am învățat că Nilul este cel mai lung fluviu din lume. În ultimii ani însă, există o dezbatere despre care ar fi cel mai lung fluviu din lume, cu Amazon și Nil în centrul disputei.

 

Potrivit Guinness Book of World Records, titlul îl deține fluviul Nil, dar Amazon este considerat de mulți drept cel mai lung fluviu din lume.

 

Deşertul Sahara

 

Sahara, cel mai mare deşert cald din lume, se află în Africa.

 

Pe timpul verii, temperaturile din Sahara pot atinge chiar şi 50° C, potrivit National Geographic.

 

Originea speciei noastre

 

Specia noastră, Homo sapiens, este răspândită acum în toate părțile lumii, dar o teorie larg acceptată spune că specia noastră îşi are originea în Africa, cu aproximativ 200.000 de ani în urmă.

 

Populație

 

Circa 1.3 miliarde de oameni trăiesc în Africa, conform Worldmeter.

 

Ce animale trăiesc în Africa

 

Africa este faimoasă pentru animalele sale sălbatice.

 

Africa este casă pentru:

🦁 Lei

🦒 Girafe

🦓 Zebre

🐆 Leoparzi

🦛 Hipopotami

🦏Rinoceri

🐆 Gheparzi

🐘 Elefanți

🦎 Cameleoni

🦍 Gorile

🐫 Cămile

🐊 Crocodili

 

Şi multe alte animale.

 

Madagascar

 

Cea mai mare insulă din Africa este Madagascar şi găzduieşte unele din cele mai unice şi neobişnuite specii de animale sălbatice. Aproximativ 95% dintre reptilele găsite aici și 92% din mamiferele de aici, nu există nicăieri altundeva pe Pământ, potrivit World Wildlife.

📽Cred că multora ne sare gândul la animația aceea drăguță cu animale, atunci când auzim numele insulii.

 

 

🌍 Africa este un continent cald şi este vizitat de milioane de turişti în fiecare an, fie pentru animalele sale sălbatice şi parcurile sale naționale, fie pentru locurile şi peisajele superbe, oamenii minunați şi cultura lor unică, plajele frumoase sau pentru atracțiile turistice faimose (piramidele din Giza, Egipt, cascada Victoria, muntele Kilimanjaro etc.).

 

 

Follow me

7 days ago

Diana Breb
《Joia Educațională》🌈 Cameleonii, faimoşi pentru abilitatea de a-şi schimba culoarea, sunt nişte reptile exotice foarte interesante. Cameleonii îşi schimbă culoarea din mai multe motive: pentru a comunica cu alți cameleoni, atunci când le e frică, când sunt nervoşi sau agitați, atunci când se simt amenințați; sau fie influențați de mediului înconjurător, ca reacție la lumină sau temperatură. 👁👁🤪 Un alt lucru interesant despre aceste reptile este faptul că au abilitatea de-a se uita în două direcții diferite, în acelaşi timp. Fiecare ochi se poate roti într-o direcție diferită.Pot privi cu cu ochiul drept înainte, la un gândac de exemplu, în timp ce cu ochiul stâng se pot uita în spate. 👅 Au o limbă lungă, rapidă şi lipicioasă, perfectă pentru a-şi prinde prada. Potrivit Britannica, atunci când vor să-şi prindă prada, ei îşi pot lansa limba la o distanță ce poate fi de până la două mai mare decât lungimea corpul lor. 🌴 Majoritatea cameleonilor trăiesc în copaci.🍴🍽🦟🦗🐞 În general, se hrănesc cu insecte, precum greieri, cosaşi, molii, diferiți gândaci etc. Potrivit Britannica, speciile mai mari de cameleoni se hrănesc şi cu păsări mici sau rozătoare. 🥚Cele mai multe specii de cameleoni se înmulțesc prin depunerea de ouă în pământ. Femela caută un loc potrivit şi retras, sapă o gaură în pământ şi îşi îngroapă ouăle. 🏝 Sunt aproximativ 200 de specii recunoscute de cameleoni. Potrivit Chameleon School, peste jumătate din speciile cunoscute de cameleoni trăiesc pe insula Madagascar, şi aproximativ 60 de specii se găsesc exclusiv pe fascinanta insulă Madagascar. 📏 Mărimea lor variază de la specie la specie, de la cameleoni ce sunt de mărimea unei semințe de floarea soarelui (Brookesia nana), la cameleoni de mărimea unei pisici (Parson's chameleon). ⚠️📸 Ataşez câteva poze interesante la comentarii.👉📌 Citeşte mai multe articole pe pagina mea: www.jurnaluluneidadace.ro (despre continetul Africa, despre pandemie, Asia, Australia, despre sistemul solar, planeta Pământ, despre elefanți, lei etc.) Vă aştept joia viitoare, cu un alt subiect educațional. #joiaeducationala #educatie #culturagenerala ... See MoreSee Less
View on Facebook

 

Surse

1.https://data.worldbank.org

2.https://www.guinnessworldrecords.com

3.https://www.worldometers.info

4.https://www.nationalgeographic.org

5.https://www.worldwildlife.org

Featured image by Lucas George Wendt on Unsplash

 1 thought on “AFLĂ MAI MULTE DESPRE AFRICA”

Leave a Reply