5 informații scurte şi interesante, extrase din ultimele 5 articole de la Joia Educațională.

5 informații scurte şi interesante, extrase din ultimele 5 articole de la Joia Educațională.

 

 

1️⃣. 🔵 Planeta Neptun este ultima planeta din sistemul nostru solar, cea mai îndepărtată planetă de Soare.

🥶 După cum poate bănuiai deja, temperaturile pe Neptun sunt scăzute. Fiind atât de departe de Soare, Neptun primeşte foarte puțină lumină şi căldură de la Soare, astfel încât temperatura medie pe planeta Neptun este de aproximativ -200°C, potrivit NASA.

Temperatura medie pe planeta noastră este de circa 15°Celsius.

 

2️⃣. 🐪🐫 Cămilele sunt faimoase pentru capacitatea de a rezista perioade lungi fără apă sau hrană.

Corpul cămilelor este extrem de bine adaptat la supraviețuirea în condiții extreme. Unul din principalele motive pentru care cămilele supraviețuiesc mult timp, fără apă sau hrană, este datorită cocoaşei lor, care este plină de grăsime. Ele au fie una, fie două cocoaşe. Organismul lor poate folosi grăsimea din cocoașă, pentru a furniza substanțe nutritive esențiale. Cocoaşa este folosită ca rezervă alimentară, atunci când animalul nu are acces la hrană sau apă.

Cocoaşa stochează până la 36 kilograme de grăsime, potrivit National Geographic.

 

3️⃣. ⚪ Venus este a doua planetă de la Soare, precum şi cea mai fierbinte planetă din sistemul solar.

Temperatura medie pe planeta Venus este de 471° Celsius, potrivit NASA.

Cum ziceam mai sus, Venus este cea mai fierbinte planetă din sistemul solar, cu toate că Mercur este planeta cea mai apropiată de Soare.

🔥 Dar pentru că Mercur are o atmosferă extrem de subțire, care nu poate să rețină o parte din căldura de la Soare, temperaturile pe Mercur sunt mai scăzute şi oscilează mult de la zi la noapte. Pe Venus lucrurile stau diferit. Atmosfera aici este extrem de densă şi este compusă în principal din dioxid de carbon. Atmosfera blochează o mare pare din căldura acumulată de la Soare…acționează ca o pătură peste planetă şi produce efectul de seră.

 

4️⃣. 🌊 Căluții de mare sunt peşti mici, ce au un aspect unic. Pe lângă aspectul lor distinct, eu aş mai zice că cel mai surprinzător lucru la aceste animale este faptul că masculul este cel care poartă sarcina şi dă naştere puilor. Femela depune zeci, sau chiar sute de ouă, într-un sac special din corpul masculului. Masculul fertilizează ouăle şi le poartă până când acestea sunt suficient de dezvoltate şi puii sunt gata să-şi facă intrarea în lume.

 

5️⃣. 🌍 Dintre cele 7 continente, Europa este al doilea cel mai mic continent, după Australia.

Circa 747 milioane de oameni trăiesc în Europa, potrivit Worldometer.

Populația lumii este de 7.8 miliarde.

🗺📍Câteva țări din Europa: România, Moldova, Germania, Rusia, Franța, Italia, Spania, Polonia, Belgia, UK, Ungaria, Austria, Serbia, Danemarca, Norvegia, Albania, Irlanda, Croația, Slovenia, Grecia, Vatican etc.

 

Informațiile scurte de mai sus sunt doar bucăți extrase din ultimele 5 articole de la Joia Educațională.

*Featured image: Photo by Surface on Unsplash 

 

 

Vă aştept joia viitoare, cu un nou subiect.



Leave a Reply