22 de întrebări de cultură generală + răspunsuri

22 de întrebări de cultură generală + răspunsuri

 
Copiii pun o mulțime de întrebări, ştim cu toții. Sunt curioşi de tot ce se întâmplă în jurul lor. Unele întrebări te lasă cu gura căscată şi se întâmplă să nu ai un răspuns potrivit pentru ei, dar e bine totuși să încercăm să le răspundem când mai des, pentru că acesta e modul lor de a se dezvolta şi de a învăța. Am făcut o listă cu 22 de întrebări educaționale ce le-ar putea trece copiilor prin minte, sau, de ce nu, și adulților. Acestea mi-au venit mie în minte acum, dar am să mai fac astfel de întrebări şi răspunsuri pe viitor, dacă vă plac.
 
𝟐𝟐 𝐝𝐞 î𝐧𝐭𝐫𝐞𝐛ă𝐫𝐢 ş𝐢 𝐫ă𝐬𝐩𝐮𝐧𝐬𝐮𝐫𝐢 
 
𝟏. De ce nu mai există dinozauri?
 
Cea mai larg acceptată explicație este că un asteroid masiv a lovit planeta noastră, cu mult timp în urmă, și a provocat o mulțime de schimbări climatice.
 
𝟐. Este Soarele o planetă sau o stea?
 
Soarele este o stea, cea mai apropiată stea de planeta noastră.
 
𝟑. Câte culori vedem într-un curcubeu?
 
7 (roşu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo şi violet).
 
𝟒. Care este cel mai mare animal din lume?
 
Balena albastră este cel mai mare animal din lume.
 
𝟓. Toate zebrele arată la fel?
 
Nu. Dungile fiecărei zebre sunt unice. Nu vom găsi două zebre identice, chiar dacă seamănă foarte bine.
 
𝟔. Câte picioare au păianjenii?
 
8 picioare.
 
𝟕. Când au dispărut dinozaurii?
 
În urmă cu aproximativ 65 milioane de ani.
 
𝟖. Cum pot peştii respira sub apă?
 
La fel ca noi, şi peşti au nevoie de oxigen pentru a trăi. Pentru a putea absorbi oxigenul din apă, peştii au organe speciale numite branhii.
 
𝟗. Care este cel mai înalt munte din lume?
 
Muntele Everest.*
 
𝟏𝟎. Unde trăiesc urşii polari?
 
Urşii polari trăiesc doar în Arctic, NU şi în Antarctica.
 
𝟏𝟏. Cați oameni sunt pe toată planeta noastră?
 
Aproximativ 7.6 miliarde de oameni.
 
𝟏𝟐. Câți dinți are un om?
 
Un adult are, de obicei, 32 de dinți.
 
𝟏𝟑. Ce mănâncă elefanții?
 
Elefanții sunt animale erbivore şi se hrănesc cu iarbă, diferite plante, crengi, fructe şi scoarța diferitor copaci.
 
𝟏𝟒. Care este cea mai mare țară din lume?
 
Rusia.
 
𝟏𝟓. Câte continente sunt pe Pământ?
 
7 (America de Nord America de Sud, Africa, Europa, Asia, Australia şi Antarctida).
 
𝟏𝟔. Câte oceane sunt pe Pământ?
 
5 (Oceanul Pacific, Atlantic, Indian, Antarctic şi Oceanul Artic).
 
𝟏𝟕. Care este cel mai rapid animal?
 
Ghepardul este cel mai rapid animal terestru.
 
𝟏𝟖. De ce cad lucrurile atunci când le scap şi de ce nu plutesc?
 
Datorită gravitație, o forță invizibilă. Gravitația Pământului este motivul pentru care lucrurile cad şi nu plutesc, şi motivul pentru care noi nu plutim în spațiu, ci revenim mereu pe pământ…chiar şi atunci când sărim cât putem noi de tare.
 
𝟏𝟗. Câte zile sunt într-un an?
 
365 de zile.
 
𝟐𝟎. Unde este cel mai frig pe planeta noastră?
 
În Antarctica.
 
𝟐𝟏. Care este cel mai înalt animal?
 
Girafa este cel mai mare animal terestru.
 
𝟐𝟐. Cât de mare e Soarele?
 
Soarele e atât de mare încât circa 1 milion de planete de mărimea Pământului ar putea încăpea în el.

 

Follow me

7 days ago

Diana Breb
《Joia Educațională》🌈 Cameleonii, faimoşi pentru abilitatea de a-şi schimba culoarea, sunt nişte reptile exotice foarte interesante. Cameleonii îşi schimbă culoarea din mai multe motive: pentru a comunica cu alți cameleoni, atunci când le e frică, când sunt nervoşi sau agitați, atunci când se simt amenințați; sau fie influențați de mediului înconjurător, ca reacție la lumină sau temperatură. 👁👁🤪 Un alt lucru interesant despre aceste reptile este faptul că au abilitatea de-a se uita în două direcții diferite, în acelaşi timp. Fiecare ochi se poate roti într-o direcție diferită.Pot privi cu cu ochiul drept înainte, la un gândac de exemplu, în timp ce cu ochiul stâng se pot uita în spate. 👅 Au o limbă lungă, rapidă şi lipicioasă, perfectă pentru a-şi prinde prada. Potrivit Britannica, atunci când vor să-şi prindă prada, ei îşi pot lansa limba la o distanță ce poate fi de până la două mai mare decât lungimea corpul lor. 🌴 Majoritatea cameleonilor trăiesc în copaci.🍴🍽🦟🦗🐞 În general, se hrănesc cu insecte, precum greieri, cosaşi, molii, diferiți gândaci etc. Potrivit Britannica, speciile mai mari de cameleoni se hrănesc şi cu păsări mici sau rozătoare. 🥚Cele mai multe specii de cameleoni se înmulțesc prin depunerea de ouă în pământ. Femela caută un loc potrivit şi retras, sapă o gaură în pământ şi îşi îngroapă ouăle. 🏝 Sunt aproximativ 200 de specii recunoscute de cameleoni. Potrivit Chameleon School, peste jumătate din speciile cunoscute de cameleoni trăiesc pe insula Madagascar, şi aproximativ 60 de specii se găsesc exclusiv pe fascinanta insulă Madagascar. 📏 Mărimea lor variază de la specie la specie, de la cameleoni ce sunt de mărimea unei semințe de floarea soarelui (Brookesia nana), la cameleoni de mărimea unei pisici (Parson's chameleon). ⚠️📸 Ataşez câteva poze interesante la comentarii.👉📌 Citeşte mai multe articole pe pagina mea: www.jurnaluluneidadace.ro (despre continetul Africa, despre pandemie, Asia, Australia, despre sistemul solar, planeta Pământ, despre elefanți, lei etc.) Vă aştept joia viitoare, cu un alt subiect educațional. #joiaeducationala #educatie #culturagenerala ... See MoreSee Less
View on Facebook

*Featured image: Photo by Ben White on Unsplash

 

 



Leave a Reply